Cele două perne au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, în Normandia, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare, a transmis agenţia guvernamentală Air Accidents Investigation Branch, potrivit metro.co.uk.

„În dimineața de 28 ianuarie am fost anunțați de autoritățile franceze că au fost găsite în Surtainville o pernă de scaun. A doua pernă a fost găsită în aceeași zonă, tot luni. Examinările preliminare au arătat că pernele provin din avionul dispărut”, a transmis agenţia guvernamentală.

În urma descoperirii, căutările oficiale au fost reluate și vor avea loc pe o rază de 4 mile nautice, sub apă.

„Din cauza condițiilor meteo, ne așteptăm să putem începe căutările subacvatice la finalul acestei săptămâni. Căutările vor dura trei zile. Se vor folosi sonare și echipamente speciale pentru a încerca să determinăm locul în care se află epava avionului dispărut. Dacă epava va fi găsită, vom folosi un echipament controlat de la distanță pentru a o analiza sub apă”, au mai transmis oficialii.

Emiliano Sala, atacantul cumpărat cu 15 milioane de lire sterline de Cardiff City de la FC Nantes, zbura spre Marea Britanie când avionul în care se afla a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii.

FOTO EPA

Citiți și Căutările avionului dispărut în care se afla fotbalistul Emiliano Sala au fost oprite


Directorul general Hexi Pharma, 3 ani de închisoare și 2,6 milioane de lei amendă penală pentru firmă. Prima decizie în scandalul dezinfectanților din spitale


 

Urmărește-ne pe Google News