Dinamo a încheiat în genunchi o săptămână zbuciumată. “Câinii” au pierdut dramatic, ieri-seară, la Bistriţa, la capătul unui meci în care au condus în două rânduri, dar au fost învinşi de golul lui Moraes din minutul 88.

Dinamovistul Andrei Cristea (stânga) a dat un gol în meciul de ieri, dar echipa sa n-a putut evita înfrângerea la Bistriţa

Dinamo nu a părut marcată de scandalul care a zguduit vestiarul echipei în această săptămână, după părăsirea cantonamentului a nu mai puţin de cinci jucători, şi a atacat încă din startul meciului. În minutul 12, trioul ofensiv A. Cristea – M. Niculae – Niculescu s-a distrat cu apărarea gazdelor, iar ultimul a marcat spectaculos, cu un şut din voleu. Replica bistriţenilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată, Moraes aducând egalarea (23), după ce portarul Cr. Munteanu respinsese două şuturi consecutive ale lui C. Petre şi Hora.

Oaspeţii au condus de două ori

A fost rândul “câinilor” să riposteze rapid. Torje s-a prăbuşit în careu, după un duel cu Latovlevici, şi A. Cristea (31) a înscris fără probleme din penalty- ul acordat uşor de arbitrul Colţescu. Oaspeţii nu au reuşit însă să păstreze avantajul de pe tabelă până la pauză; în ultimul minut al reprizei, fostul dinamovist V. Năstase punctând pentru 2-2.

Repriza secundă s-a jucat pe contre. Mureşan (65), Moraes (66), D. Matei (77), respectiv M. Niculae (49) şi Torje (84) ratând ocazii importante. Lovitura decisivă a dat-o Gloria în minutul 88, când mingea a intrat în poarta bucureştenilor, dintr-o deviere din faţa porţii a lui Moraes.

„Dumnezeu ne-a ajutat să câştigăm acest meci extrem de important pentru noi. Numai în pielea conducătorilor şi a antrenorilor să nu fii la astfel de partide.”

Jean Pădureanu, preşedinte Gloria Bistriţa

«Înfrângere dureroasă»

“E o înfrângere dureroasă, dar nu am ce să le reproşez băieţilor. Asta e, mergem înainte”, a declarat managerul sportiv de la Dinamo, Florin Prunea.

Etapa a 28-a
Vineri
Alba Iulia – Ceahlăul 3-2 Au marcat: Bucurică (27), Fl. Dan (44), Jovanovici (90)/ Bădescu (35), Cebotaru (54)
Astra Ploieşti – Curtea de Argeş 1-1 Au marcat: Caranda (81)/ Apostu (20)
Unirea Urziceni – Pandurii 3-0 Au marcat: Apostol (25), Marinescu (39), Rusu (78 aut.)

Ieri
Gloria Bistriţa – Dinamo 3-2 Au marcat: Moraes (23, 88), V. Năstase (45)/ Niculescu (12), A. Cristea (31-pen.)

Astăzi
Poli Iaşi – Oţelul (16.00, GSP TV)
Braşov – Gaz Metan (18.00, Digi Sport)
Rapid – Steaua (20.00, Digi Sport)

Mâine
FC Vaslui – U. Craiova (18.30, Digi Sport) FC Timişoara – CFR Cluj (20.30, Antena 1)

Urmărește-ne pe Google News