„M-am născut bogat”, spune fostul președinte la Pandurii în perioada 2003-2014. „Marele avantaj al meu a fost că satul și comuna din care provin eu n-au fost niciodată colectivizate. Eram dintr-o familie bogată, iar revoluția ne-a prins cu 20 de hectare de pământ, păduri, vii”, mai dezvăluie acesta.
„Am făcut rost de butelii și le-am distribuit minerilor”
După ce a terminat școala profesională la Alba Iulia „am fost lăcătuș la exploatarea minieră Rovinari”. Apoi, înainte de ’89 a făcut afaceri cu butelii, care nu se găseau așa ușor în regimul Ceaușescu. Acesta susține că:
„Prefectul Greblă a vrut să mă aresteze pentru că eu am făcut rost de butelii și le-am distribuit minerilor. Nu le-am vândut niciodată! N-am câștigat nimic în plus, eram destul de bine plătit din cotizația oamenilor. Cel mai mare salariu a fost de 11.000 de lei pe lună”.
Apoi, în 2003, prefectul Toni Greblă i-a decis viitorul: „Trebuie să-i dăm un țel și mișcării sportive”. Așa a început perioada performanțelor sportive la Tg. Jiu. Cele mai mari performanțe au fost locul 2 în România, plus accederea în cupele europene. Dar odată cu performanța au apărut și problemele pentru Condescu.
„Marine, la București s-a hotărât să fii arestat!”
„Lucrurile au fost destul de simple. A venit președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care era și primarul din Tg. Jiu, și mi-a spus: «Marine, la București s-a hotărât să fii arestat! Îndepărtat de la club și de la mișcarea sindicală!». Eu niciodată nu m-am înțeles cu PSD-ul și patru rânduri de alegeri le-au pierdut datorită mie. Simpatia noastră fiind către altă latură politică”, a dezvăluit acesta în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.
„Când a venit la mine primarul, am pus mâna pe telefon și i-am dat mesaj domnului prim-ministru Victor Ponta, deputat de Gorj! «Domnule prim-ministru, a venit la mine primarul Cârciumaru și mi-a spus că ați dat dispoziție la București să fiu arestat, reținut sau orice se poate ca să fiu îndepărtat». Mi-a răspuns la mesaj: «Eu niciodată n-am fost implicat». Dar la mine a venit un membru oficial și așa s-a și întâmplat! M-au reținut!”, susține Condescu.
Condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare
Reținerea a fost doar pentru 24 de ore, apoi eliberat. Atunci, poliţiştii au verificat toate documentele în baza cărora Condescu a obţinut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii, precum şi actele în baza cărora preşedintele CA al echipei şi-a recuperat banii de la club.
În 2018, Condescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată de către Curtea de Apel Craiova.