Antrenor al echipei Gimnasia y Esgrima, Maradona nu se va prezenta la următorul meci. Fostul mare fotbalist fusese plasat în izolare pe 28 octombrie, după ce s-a aflat în contact cu o persoană care a prezentat simptome de COVID-19.

“Nu are legătură cu coronavirusul. Nu știu numărul exact de zile cât va sta în spital, dar va fi la clinică cel puțin trei zile, pentru a-l face bine. Diego nu e genul care acceptă ușor ajutorul, așa că a trebuit să-l forțăm un pic. Nu e niciun centru de dezintoxicare, nu e cazul acum. Neg categoric recidiva vreunei dependențe”, a transmis Leopoldo Luque, doctorul personal al fostului jucător argentinian. 

Diego nu părea să se simtă bine. Este un pacient cu multă presiune în viața sa și trebuia ajutat. Este foarte dificil să fii Maradona. Cei din jurul lui au remarcat că era depresiv și au decis că e mai bine să se interneze, să aibă un punct de vedere medical despre starea lui.

Doctorul lui Maradona:

  • Fostul atacant al lui Napoli a fost internat în spital în 2004, cu probleme cardiace și respiratorii severe cauzate de consumul de cocaină. Ulterior s-a reabilitat în Cuba și în Argentina, înainte să facă o operație de micșorare a stomacului (2005), care l-a ajutat să piardă în greutate. În 2007 a urmat o cură de dezalcoolizare.

Maradona a apărut ultima dată în public chiar vinerea trecută, la împlinirea a 60 de ani, înainte de meciul echipei sale împotriva lui Patronato.

I s-a oferit o placă și un tort pentru a sărbători momentul festiv, dar nu a rămas să urmărească jocul echipei sale, Gimnasia y Esgrima La Plata, iar martorii au spus că arăta slăbit.

Maradona a jucat în cariera sa pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla și Newells Old Boys. La națională are 90 de meciuri și 34 de goluri. În 1986 a câștigat, aproape de unul singur, Cupa Mondială pentru Argentina.

Visez să mai dau un gol în poarta Angliei la Mondiale, dar acum aş vrea să o fac cu mâna dreaptă”, glumea Maradona, în interviul aniversar oferit France Football.

Foto: EPA

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Urmărește-ne pe Google News