În timp ce olandezii filmau și centralizau computerizat tot ce se întâmplă pe dreptunghiul verde, oamenii lui Cosmin Contra lucrau arhaic. Unul înregistra meciul, iar altul nota de zor cu pixul într-un carnețel. Ne vă lăsați derutați de tableta de pe masă. Era setată pe meciul selecționatei de tineret U21 din Țara Galilor.

La finalul primei reprize, specialistul cu pixul a fugit imediat cu notițile la vestiarul tricolorilor.

Olandezii lucrează computerizat

La pauză scorul era 0-0, iar informațiile venite din înaltul tribunei ar fi trebuit să-l ajute pe Cosmin Contra să corecteze anumite aspecte din jocul României, care n-au mers în primele 45 de minute.

Cosmin Contra a preluat de la foștii selecționeri metoda de a tapeta pereții vestiarului cu scheme tehnico-tactice.

Schemele lipite de Cosmin Contra în vestiar nu i-au ajutat pe tricolori în amicalul cu Olanda. Cu toate astea a fost veselie la cabine, Vlad Chiricheș a primit un tort de ziua lui

Sportscode: de folosit la pauză pentru a „repara“ ce nu merge

Preţul licenţei: 16.000 de euro

Cine îl foloseşte: Naţionala Argentinei, Arsenal, Monaco, AS Roma, Chelsea, Barcelona, Bayern Munchen, Federaţia Română de Rugby

Ce face: Analizează în timp real toate evenimentele din timpul unui meci, de la cornere, la lovituri libere, pase şi centrări.

Cum e folosit: Urmărind transmisia live a jocului, softul înregistrează tot ce se întâmplă pe durata celor 90 de minute. De exemplu, antrenorul poate afla, la pauză sau la final:

*De câte ori portarul a degajat mingea lung şi de câte ori a reînceput jocul printr-o pasă scurtă

*De câte ori un anumit jucător a primit balonul într-o anumită zonă a terenului *Câte schimbări de direcţie a jocului au existat

*De unde au venit cele mai multe centrări

De ce merită să-l foloseşti: Având imagini video, la pauză, antrenorul le poate arăta jucătorilor ce n-a mers în prima repriză sau ce a funcţionat bine. De asemenea, acest soft îi dă antrenorului o mai bună viziune şi îi permite să vadă cât de bine aşezată e echipă pe teren.

Prozone: caută automatismele în jocul echipei

Costul anual: 110.000 de euro

Cine îl foloseşte: Arsenal, Naţionala Angliei, Manchester United, Chelsea, Ajax, Bayern Munchen, Liverpool, Manchester City, PSG

Ce face: Analizează meciul după terminarea lui, folosindu-se de nişte indicii legate de prestaţia echipei, precum pase, şuturi, distanţa alergată etc. Sunt înregistrate cam 3.000 de faze în timpul unei partide.

Cum e folosit: Patru camere sunt montate astfel încât terenul să fie acoperit din toate unghiurile de minimum două camere. Prozone îţi arată unde s-a aflat fiecare jucător în orice moment al meciului şi calculează viteza medie cu care fotbalistul se deplasează pe teren. Analiza completă a jocului e gata la 36 de ore după finalul partidei, iar fiecare jucător îşi primeşte cifrele.

De ce merită să-l foloseşti: Pentru că identifică automatismele din jocul echipei. De exemplu, îţi spune cine e play-maker-ul, adică jucătorul care a primit cele mai multe mingi şi unde le-a primit de cele mai multe ori. Sau care e fundaşul lateral, care a pătruns de cele mai multe ori în ultima treime din terenul advers.

Concluzia după amicalele cu Turcia (2-0) și Olanda (0-3) este că putem spera la calificarea la Euro 2020 doar prin Liga Națiunilor, deoarece suntem prea mici pentru granzii peste care vom da în prelimininarii.


Citește și: Lista magazinelor participante la Black Friday 2017. Unde găsești promoții

 
 

Urmărește-ne pe Google News