Barcelona a învins-o ieri cu 5-1 în deplasare pe Rayo Vallecano (Manucho 57 / Rakitici 22, Messi 23, 53, 72, Arda Turan 86) și a bifat a 35-a partidă la rând fără înfrângere în toate competițiile, ceea ce reprezintă un nou record pentru o echipă spaniolă.

Catalanii au bătut astfel performanșa stabilită de marii rivali de la Real Madrid în sezonul 1988-1989 (34 de meciuri consecutive fără eșec). Cu 11 etape înainte de finalul Primerei Divison, Barcelona are 69 de puncte (cu 8 peste a doua clasată, Atletico Madrid) și câștigarea unui nou titlu de campioană pare o formalitate.

În afara Primerei Division, Barcelona mai este angrenată în două competiții: Liga Campionilor (unde este ca și calificată în sferturile de finală, după 2-0 pe terenul lui Arsenal) și Cupa Spaniei (unde o va înfrunta în finală pe FC Sevilla). Pornind de aici și de la forma incredibilă a echipei, întrebarea din titlu e justificată.

Programul Barcelonei până la sfârșitul sezonului

  • În Primera Divison (11 meciuri): Eibar, Getafe, Villarreal, Real Madrid, Real Sociedad, Valencia, Deportivo La Coruna, Gijon, Betis Sevilla, Espanyol și Granada.
  • În Liga Campionilor (minim un meci, maxim 6): Arsenal (optimi, retur), sferturi de finală (?), semifinale (?), finală (?)
  • În Cupa Spaniei (un meci): FC Sevilla (finală)

Pe hârtie, singurele echipe care îi mai pot creea probleme Barcelonei în Primera Division sunt Real Madrid și Villarreal. Ținând cont de faptul că Messi și ai lui le-au învins clar în tur (4-0 și 3-0), șansele ca cele două să pună punct seriei de invincibilitate a catalanilor sunt destul de mici.

În finala Cupei Spaniei, Barcelona va da piept cu FC Sevilla, o echipă care știe să joace cu trofeul pe masă și ultima care a învins-o (2-1, pe 3 octombrie 2015).

Dar competiția în care este cea mai mare probabilitatea ca Barcelona să piardă un meci este Liga Campionilor, unde, cel puțin teoretic, valoarea adversarilor întâlniți crește de la o fază la alta.

Urmărește-ne pe Google News