Răspunsul la această întrebare îl vom afla vineri, când Comisia de Licențiere a FRF se va pronunța în privința dosarului prin care Dinamo încearcă să demonstreze că a ieșit din insolvență înainte să se încheie perioada de licențiere pentru Europa.

În cazul în care nu este mulțumită de decizia comisiei de fond, Dinamo mai are două căi de atac. Prima la Comisia de Apel, în termen de cinci zile, apoi la TAS, până pe 2 mai.

FRF trebuie să comunice la UEFA până la 31 mai cele cinci echipe care au drept de participare în cupele europene.

Campioana și vicecampioana României vor intra în al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor (26/27 iulie și 2/3 august).

Câștigătoarea Cupei României și ocupanta locului 3 merg în turul trei preliminar al Europa League (28 iulie și 4 august).

Ocupanta locului 4 la finele sezonului 2015-2016 al campionatului Ligii I, în al doilea tur preliminar al Europa League, prevăzut să aibă loc în zilele de 14 (turul) și 21 iulie (returul).

În acest moment, în Europa League merg sigur Pandurii și Viitorul. Cea de-a treia echipă va fi Dinamo, dacă își va rezolva problema licenței, sau prima clasată în play-out, CSMS Iași, CS U Craiova sau FC Voluntari.

Câştigătoarea Cupei României nu mai intră în discuţie, deoarece în semifinale sunt calificate Steaua, care merge în Liga Campionilor, Dinamo, şi două echipe fără drept de participare în Europa, ASA Tg. Mureş şi CFR Cluj.

FRF nu știe în acest moment ce se întâmplă în cazul în care Dinamo nu va primi licența pentru Europa. Sunt două scenarii. Unul bun și unul rău. Câștigătoarea play-off-ului va merge în Europa League sau UEFA va decide că România a pierdut un loc și îl va distribui altei țări în funcție de coeficienți.

Urmărește-ne pe Google News