«A fost greşeala carierei mele»
Se întâmpla în vara lui 2002, când “Baciul”, după un sezon modest la Lecce, a semnat cu “câinii”. “Transferul la Dinamo a fost greşeala carierei mele”, mărturisea, cu regret, Gică. Cele opt meciuri disputate în tricoul “albroşu” au fost cele mai grele din întreaga sa carieră, fostul căpitan al Barcei fiind contestat violent de fanii olteni.
“Am realizat greşeala imediat după ce am semnat cu Dinamo. N-am fost conştient de dragostea oamenilor din Oltenia pentru mine. Dacă ştiam asta, mă lăsam de fotbal sau mă duceam şi jucam la Craiova”, repetă şi acum, la 10 ani de la acea decizie, Popescu. Ura fanilor Craiovei, echipă de la care a plecat către fotbalul mare, încă îl răscoleşte. A aflat şi el că de la dragoste la ură este un singur pas. Pe care căpitanul Barcelonei l-a făcut în 2002, atunci când a călcat în “Groapă”.
În finala Cupei Cupelor, Gică Popescu (dreapta) a purtat banderola de căpitan al Barcelonei →
De şase ori fotbalistul anului
↑ Revenit în România, Gică Popescu (dreapta) a îmbrăcat tricoul echipei Dinamo, cea mai mare greşeală din cariera lui
Gică Popescu şi-a început cariera de fotbalist la Universitatea Craiova. A mai evoluat la Steaua, PSV Eindhoven, Tottenham, FC Barcelona, US Lecce, Galatasaray, Dinamo şi SV Hannover 96, cucerind 13 trofee. Cele mai importante dintre acestea au fost Cupa Cupelor, în 1997, cu FC Barcelona, şi Cupa UEFA, în 2000, cu Galatasaray. A evoluat de 115 ori în tricoul naţionalei României, participând la trei turnee finale de CM (1990, 1994 şi 1998) şi două de CE (1996 şi 2000). A fost de şase ori fotbalistul român al anului (1989, 1990, 1991, 1992, 1995 şi 1996). În prezent, este om de afaceri, dar nu s-a rupt total de fotbal, deţinând şi funcţia de preşedinte onorific la Chindia Târgovişte, gruparea din liga a II-a.