Elevii lui Mircea Rednic şi membrii delegaţiei lui Dinamo şi-au văzut moartea cu ochii, după ce avionul în care făceau deplasarea la Iaşi, pentru meciul cu Politehnica, a lovit o barză şi a fost aproape de prăbuşire. Doar şansa şi măiestria piloţilor au făcut să fie preîntâmpinată o tragedie.

Dinamoviştii s-au îmbarcat la ora 11.40 de pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” într-o aeronavă de linie, cu destinaţia Iaşi, acolo unde liderul Ligii I joacă, azi, împotriva echipei locale, dar au trecut prin mari emoţii. După un drum fără evenimente neplăcute, avionul în care se aflau “câinii” a avut probleme, după ce a lovit o barză, exact în momentul când piloţii începuseră manevrele de aterizare. Aeronava a fost avariată destul de serios în zona din faţă, acolo unde se află aparatura radar, iar jucătorii şi oficialii dinamovişti au crezut că nu vor mai scăpa cu viaţă din această încercare.

“Era să nu mai ajungem la Iaşi. Ne anunţaseră că în 15 minute aterizăm şi a urmat coliziunea. Ne-am dat seama că ceva e în neregulă, pentru că avionul făcea numeroase “driblinguri”. Toată lumea întreba dacă pilotul şi-a luat permisul de conducere la Piteşti, dar nu putem decât să mulţumim comandantului pentru ce a făcut pentru noi. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva. Acum nu ne mai opreşte nimeni şi sper să câştigăm, ca acesta să fie singurul ghinion de la Iaşi şi să învingem pe Poli”, a explicat Rednic, care a amestecat sperietura cu umoru- i caracteristic.

Marius Niculae: «A fost groasă!»

“Nu am crezut că e aşa grav, chiar dacă am fost zguduiţi mai serios. Când ne-am dat jos şi am văzut ce a păţit avionul, am înţeles că a fost groasă”, a conchis atacantul.

Piloţii au salvat-o pe Dinamo

Sorin Stoicescu (foto), expert în aviaţie, este de părere că jucătorii “alb-roşilor” sunt nişte norocoşi. “Incidentul nu a avut loc în perimetrul aeroportului, aşa că angajaţii acestuia nu pot fi blamaţi. Din fericire, a fost vorba de o singură pasăre, nu de un stol, altfel aveam parte de o tragedie. Coliziunile dintre avioane şi păsări sunt destul de frecvente. Este o minune că nu a lovit avionul în elice, aripi sau în alte zone sensibile. Şi măiestria piloţilor a jucat un rol important, altfel Dinamo nu mai ajungea la Iaşi”, a declarat expertul

Încercarea din Vinerea Mare

Cornel Dinu (foto), administratorul delegat al lui Dinamo, crede că fotbaliştii au trecut cu bine de această încercare, deoarece au sufletul curat:

“Se întâmplă, dar asta arată că Dinamo are băieţi buni şi că acesta a fost doar un avertisment. Nu este o minune că au scăpat, pilotul s-a descurcat foarte bine. Probabil că bubuitura şi impactul i-au speriat cel mai mult. Asta a fost doar o încercare de Vinerea Mare. Dacă nu mă făceam fotbalist, mă făceam aviator, dar mi-a venit ideea prea târziu”.

Urmărește-ne pe Google News