Lung jr a debutat în tricoul Universităţii la doar 16 ani, pe 31 martie 2006, într-un meci din Liga a II-a, cu Astra Ploieşti, în care oltenii au învins cu scorul de 5-2. După ce şi-a făcut ucenicia în umbra lui Adnan Guso şi a lui “Pepe” Bornescu, şansa i-a surâs şi, după izbucnirea scandalului dintre cel din urmă şi patronul Mititelu, dar şi după o perioadă de pregătire reuşită, încununată cu evoluţia aproape perfectă din amicalul de lux cu Lazio Roma, “Silvică” a făcut senzaţie în poarta Universităţii în prima etapă a acestei ediţii de campionat.

Clauză de reziliere de 10 milioane de euro

Talentul tânărului nu a rămas neobservat. În vara anului trecut, Steaua a oferit 500.000 de euro pentru internaţionalul de juniori, ceea ce l-a făcut pe patronul Adrian Mititelu să-i stabilească o clauză de reziliere de 10 milioane de euro, aproape la fel de consistentă precum cea a vedetei Florin Costea. Deşi Gazetta dello Sport a anunţat la sfârşitul anului trecut că marele club italian Juventus Torino l-a ţinut sub observaţie pentru un transfer, portarul a explicat de ce nu se poate despărţi de Craiova. “Tata a plecat de la Ştiinţa, fratele meu la fel, e treaba lor, aşa au gândit. Dar eu nu pot să fac acest lucru. Eu am o datorie mare faţă de Universitatea, echipa la care evoluez de la şapte ani”.

Tatăl

Tatăl portarului craiovean a fost un goalkeeper de mare valoare. Născut la Sânmiclăuş (Satu Mare), pe data de 9 septembrie 1956, el a fost unul dintre pilonii “Craiovei Maxima”, pentru care a evoluat în 334 de partide, întinse pe parcursul a 15 sezoane. De asemenea, Lung – tatăl a jucat 77 de partide în echipa naţională, reprezentând România la Campionatul European din 1984 şi la Cupa Mondială din 1990. El are în palmares patru titluri (trei cu Craiova şi unul cu Steaua) şi patru Cupe ale României (toate cu Craiova). În 1984 a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului din ţara noastră.

Fiul cel mare

Tiberiu Lung (foto dreapta), fratele actualului portar al Craiovei, a debutat în Liga I la sfârşitul anului 1997, în tricoul Universităţii. A stat în Bănie două sezoane şi jumătate, după care a fost transferat în Ghencea, unde a rămas până în 2004, nereuşind să rupă gura târgului în cele 12 apariţii în tricoul “roş-albastru”. După un periplu de trei sezoane la Pandurii Tg. Jiu (2003-2005) şi alte două la FC Caracal (2005-2007), Tibi s-a transferat în liga secundă din Cipru, la Ayia Napa, iar sezonul trecut a jucat în aceeaşi ligă pentru Onisilos Sotiras, atacând promovarea în primul eşalon cipriot. A fost internaţional de tineret, are 70 de meciuri în Liga I şi o singură selecţie în echipa naţională, contra Estoniei, în martie 1999.

Fiul cel mic

S-a născut pe data de 4 iunie 1989, la Craiova, într-o perioadă în care tatăl său evolua cu succes pentru Steaua. După ce a început fotbalul la vârsta de 7 ani, la juniorii Craiovei, “Silvică” a fost cooptat în prima echipă a Universităţii în anul 2004, pe când avea 15 ani, dar a avut doar apariţii meteorice până în vara acestui an. Silviu jr a absolvit în 2008 Liceul Carol I din Craiova, cu media 9.60, iar acum este student în anul II, la două facultăţi: Educaţie Fizică şi Sport şi Ştiinţe Economice. Tânărul portar a fost convocat frecvent la naţionala de juniori născuţi în 1989, iar de curând a făcut parte din echipa de tineret antrenată de Emil Săndoi.

Urmărește-ne pe Google News