Supergoluri

Fără a avea audiențele celorlalți români care joacă având tricolorul pe echipamentele galbene, ”naționala” nevăzătorilor tocmai s-a calificat sâmbătă la Euro 2019 după o campanie fără eșec. Au învins Belarus (3-0), Georgia (2-1) și-au remizat cu Grecia (1-1), sâmbătă, la Buftea, elenii calificându-se și ei la turneul final din septembrie, ce va avea 10 participante. Golurile sunt mici opere de artă!

Vizionați filmulețul de pe site-ul FRF sau pe youtube și veți vedea că reușitele din derby-ul grupei de calificare sunt chiar deosebite. În condițiile în care se joacă 5 la 5, iar portarii au darul vederii. Mai întâi, decarul grecilor, Zacharos, a driblat a la Messi până la șutul sănătos, pentru ca românul Florin Kovacs să egaleze după o fază de atacant veritabil, după ce-a driblat trei adversari.

Îmbrățișarea

Selecționata antrenată de Sorin Lepădatu a fost premiată la final, jucătorii simțind emoția învingătorului. Însă un moment deosebit s-a petrecut imediat după fluierul final.

Când un jucător al elenilor a dorit să meargă spre grupul coechipierilor și-a ajuns în dreptul adversarilor români. În momentul în care cei doi jucători s-au atins, s-au luat imediat în brațe, puternic, veseli, moment în care al nostru a început să strige ”Hellas, Hellas”. Fără ca jucătorul grecilor să fii scos vreo vorbă.

10 euro costă o minge specială pentru fotbalul la acest nivel, care are în interior niște clopoței ce produc zgomotul care-i ”ghidează” pe jucători

Foto: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Fotbalul celor care se opun destinului. Naționala nevăzătorilor s-a calificat la Euro 2019. Minge cu clopoței și ochelari de cauciuc

Naționala României de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la Euro 2019. Competiția va avea loc la Roma

Urmărește-ne pe Google News