„Nu este o surpriză pentru mine că avem atât de mulţi antrenori schimbaţi, pentru că e o situaţie cu care ne confruntăm de câţiva ani”, ne-a declarat, ieri, directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu. Oficialul FRF a adăugat: „Există mai multe cauze pentru care s-au schimbat atâţia antrenori, unele subiective. De exemplu, Petrovici a plecat de la Timişoara pentru că a preluat naţionala Serbiei, Levy a părăsit Unirea Urziceni după ce echipa a intrat într-un aşa-zis faliment, iar Viorel Moldovan a stat la Sportul o lună fără contract, după care a decis singur să renunţe!”
În ceea ce priveşte cauza principală pentru care s-au făcut atâtea modificări pe băncile tehnice ale echipelor din Liga I, conflictul patron-antrenor, Rădulescu a propus: „Părţile, dacă vor să se „căsătorească”, să o facă cu asistenţă juridică. Adică să existe între club şi antrenor un contract-beton. Antrenorii să aibă o clauză conform căreia să primească o sumă consistentă, dacă sunt daţi afară. De asemenea, şi patronii pot pune anumite condiţii în contract: la patru-cinci meciuri fără victorie sau, funcţie şi de obiectiv, dacă echipa se află la 10-12 puncte în urma liderului, să-i poată demite fără probleme pe antrenori. Aşa ar fi mult mai corect şi s-ar evita şi cazuri gen Tibor Selymes, care i-a lăsat baltă pe cei de la Sportul, pentru a prelua Astra. Şi n-am auzit ca tehnicianul să plătească vreo despăgubire studenţilor bucureşteni.”
Steaua e pe primul loc
În nedoritul clasament al echipelor cu cei mai mulţi tehnicieni schimbaţi în actualul sezon, Steaua este „lideră”, cu şase antrenori, urmată de Universitatea Craiova, cu 4 schimbări, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Sportul Studenţesc şi FC Timişoara, cu câte doi tehnicieni daţi afară.