Noua reglementare va intra in vigoare de la 1 iulie 2004 si nu va putea fi astfel aplicata la CE din Portugalia (12 iunie – 4 iulie), unde va fi inca activa regula “golului de argint”, optiune aleasa de UEFA. “Golul de aur” insemna ca echipa care marca primul gol in prelungirile meciului castiga intalnirea, partida oprindu-se in acel moment, iar in cazul “golului de argint”, meciul se incheia o data cu repriza respectiva de prelungiri, daca una din formatii avea avantaj.
De asemenea, International Board a anuntat ca, de anul viitor, in meciurile amicale inter-tari vor fi permise maximum 6 schimbari. Noua limita este un compromis intre propunerea presedintelui FIFA, elvetianul Sepp Blatter , care doreste maximum 5 schimbari, si cea a Federatiei engleze, care vrea un numar nelimitat de inlocuiri.
Blatter sustine ca un numar nelimitat de schimbari intr-un astfel de joc amical nu face altceva decat sa transforme partida intr-o farsa, pozitie adoptata de seful FIFA dupa ce selectionerul suedez al Angliei, Sven-Goran Eriksson, a schimbat intreaga echipa la pauza meciului amical cu Australia (1-3, anul trecut). La fel a procedat si brazilianul Luis Felipe Scolari (antrenorul Portugaliei), aceeasi pozitie fiind adoptata si de Giovanni Trapattoni, selectionerul Italiei.