Djokovici a aterizat la Belgrad în jurul orei locale 12.16, un ceas mai târziu la București, cu o cursă de la Melbourne cu escală la Dubai, în Emiratele Arabe.

El era așteptat de câteva sute de fani, precum și de un număr mare de reprezentanți ai presei. 

Totuși, Nole a rămas consecvent decizia sa de a nu vorbi până nu se încheie Australian Open, adică până pe 30 ianuarie, și a părăsit aeroportul fără să facă nicio declarație.

Nu dorește „să afecteze” desfășurarea Australian Open

Potrivit staff-ului său, hotărârea a fost luată pentru a nu afecta desfășurare turneului de Mare Șlem care a început luni la Antipozi.

În ciuda acestei situații, fanii au scandat „Nole, inima Serbiei” și „Tu ești campionul nostru”, notează Telegraf

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Djokovic a fost deportat duminică, 16 ianuarie, din Australia. Sportivul nu mai are voie să intre în Australia în următorii trei ani. Și participarea lui la Roland Garros, sub semnul întrebării. Franța anunță vaccinarea drept condiție.

Familia lui Djokovic, numărul 1 în clasamentul jucătorilor profesioniști de tenis, a emis, duminică, un comunicat de presă, în care se menționează că nu sportul a decis, ci politica și interesele.

După retragerea vizei, liderul ATP a făcut o scurtă declaraţie de presă în care s-a declarat extrem de dezamăgit de decizie.

Cronologia cazului

Djokovici, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, a ajuns în Australia pe 5 ianuarie. După 9 ore de interogări din partea Poliției de frontieră pe aeroportul din Melbourne i s-a refuzat intrarea, pe motiv că a aplicat cu o viză greșită, viză care i-a fost anulată atunci pentru prima dată.

Pe 10 ianuarie, după alte audieri, care au durat în jur de șase ore, o instanţă din Melbourne a revocat anularea vizei lui Djokovic de către autorităţile australiene. Astfel, liderul ATP a rămas în Australia pentru a participa la Australian Open, iar apoi s-a și antrenat. Totuși, ministrul imigrației avea dreptul să anuleze viza lui Djokovic.

Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, i-a anulat a doua oară viza lui Djokovic pe 14 ianuarie, „pe motiv că a fost în interesul public”. Imediat, au început noi audieri în acest caz, avocații sârbului încercând să conteste decizia.

Nole a scris pe Instagram, pe 12 ianuarie, că, după ce a aflat că are COVID în decembrie, și-a anulat toate evenimentele, mai puțin un interviu pentru publicația franceză LEquipe. În schimb, când a îmbrățișat zeci de copii în Belgrad, a spus el, avea un test rapid care ieșise negativ și nu primise încă rezultatul testului PCR, care a fost pozitiv.

Liderul ATP a explicat că, după ce a primit rezultatul pozitiv la testul COVID, a mers la interviul pentru LEquipe deoarece „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. Djokovic a susținut că a făcut „o eroare de judecată”, dar a adăugat că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Foto: Profimedia, EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News