Pasiunea pentru fotbal şi echipa favorită se transformă uneori în nebunie. Mărturie stă tragedia petrecută pe 30 august, în Paraguay, la sfârşitul derby-ului oraşului Asuncion, Cerro Porteno – Olimpia (1-0). Incidentele grave care au urmat partidei, soldate cu zeci de răniţi şi trei sute de arestaţi, au culminat cu o crimă abominabilă. Carlos Sosa, un suporter de 30 de ani al formaţiei câştigătoare, a fost înjunghiat mortal chiar de propriul frate mai mic, Elvio Antonio Sosa (20 de ani), susţinător al învinşilor!

Ucigaşul a fost reţinut imediat de poliţia paraguayană şi a oferit o justificare halucinantă oamenilor legii: şi-a omorât fratele pentru că nu a mai suportat ironiile acestuia referitoare la rezultatul derby-ului! Preşedintele lui Cerro Porteno, Luis Pettengill, s-a declarat şocat de evenimentele de la finalul meciului cu Olimpia, şi a aruncat cu acuze în stânga şi-n dreapta. “Nu este posibil aşa ceva! Aceste derby-uri sunt pregătite de presă, de suporteri şi de jucători ca nişte adevărate războaie! Vom înţelege vreodată că fotbalul este doar un joc?”, a spus Pettengill.

Fanii mor cu sutele

Tragedia din Paraguay confirmă violenţa extremă care domneşte în fotbalul din statele Americii de Sud. Peste 500 de suporteri şi-ar fi pierdut viaţa în incidente similare petrecute în ultimii 70 de ani înainte, în timpul sau la sfârşitul partidelor de fotbal.

Foto: Reuters / EPA

Urmărește-ne pe Google News