Libertatea: Cum ţi se pare grupa CFR?
Dorinel Munteanu: Aşa şi aşa. Nu încape discuţie că se putea şi mai rău. Le-ar fi fost mult mai dificil dacă ar fi picat în grupa D cu Real, Manchester City şi Ajax. De primul loc nu se pot atinge, e al lui United, dar au şanse bunicele la locul 2 şi măricele la locul 3.
E mai uşoară sau mai grea decât cea de anul trecut a Oţelului, cu United, Benfica şi Basel?
E cam la fel. Manchester United e aceeaşi echipă ca şi anul trecut, Galatasataray e comparabilă cu Benfica, iar Braga cu Basel.
Dar CFR se compară cu Oţelul?
(râde) Nu prea! Faţă de gălăţeni, care anul trecut erau debutanţi în grupele Ligii Campionilor, ardelenii au mai fost acolo şi înainte. Au mai multă experienţă aşadar, iar acest detaliu contează enorm în competiţia asta. S-a putut vedea în meciurile lui CFR cu Slovan Liberec şi cu Basel.

↑ Dorinel Munteanu s-a despărțit în această săptămână de Oțelul Galați și a plecat să se odihnească în Germania

Kapetanos şi Sougou fac diferenţa

Oţelul n-a făcut nici un punct în grupele ediţiei trecute. CFR câte va face?
N-am cum să ştiu exact, dar cred că vor face suficient de multe, încât să nu termine pe ultimul loc. CFR prinde primăvara europeană.
Pe ce te bazezi?
Cum am mai spus, pe experienţa căpătată în precedentele două sezoane. E mare lucru să fii obişnuit cu atmosfera de la aceste meciuri! Alt atu al clujenilor îl reprezintă jucătorii de valoare, capabili să decidă singuri un un meci. Kapetanos şi Sougou sunt doi dintre ei. Dacă Paszkany se va ţine de cuvânt şi va mai face două, trei transferuri importante, cum a promis, şansele de a ieşi din grupă vor fi şi mai mari.

Urmărește-ne pe Google News