Spre deosebire de conducătorii Stelei, ai Rapidului şi ai lui Dinamo, Helmuth Duckadam este mult mai reţinut când vine vorba de şansele celor trei “granzi” bucureşteni la câştigarea titlului în Liga I. “Chiar dacă am avut parte de un tur de campionat echilibrat, părerea mea este că există două echipe ale căror şanse de a se impune sunt mai mari decât ale celorlalte. După cum arată loturile, CFR Cluj şi FC Timişoara par cele mai puternice formaţii. Între ele se va da lupta pentru trofeu. Cred că titlul va fi al provinciei şi anul acesta”, a declarat Duckadam, pentru Libertatea. Portarul ale cărui parade memorabile au adus în vitrina Stelei Cupa Campionilor Europeni a lăsat să se înţeleagă că fosta sa echipă va avea de suferit în partea a doua a sezonului, chiar dacă la jumătatea competiţiei se află la egalitate de puncte cu liderul, CFR Cluj.

“Steaua este deficitară la capitolul fundaşi. Dacă nu va reuşi să se întărească, va avea probleme destul de mari. S-au adus tot felul de jucători străini, dar cei mai mulţi dintre ei reprezintă mai degrabă nişte cârpeli, nu soluţii adevărate”, a explicat Helmuth Duckadam.

«Prinţişori» sau fotbalişti?

Helmuth Duckadam a comentat şi desele escapade nocturne, condimentate cu excese bahice, ale unor fotbalişti din Liga I. “Mulţi dintre jucătorii din ziua de azi sunt mai obişnuiţi cu barurile, decât cu fotbalul. Asta se întâmplă şi pentru că au foarte mulţi bani. Când mergi la un şpriţ, trebuie să ştii cum să bei. Are şi băutura asta ştiinţa ei, dar ce să-i faci? Ăştia sunt mai degrabă «prinţişori», iar cu fotbalul nu prea au treabă”.

Dayro Moreno, transfer ratat

Helmuth Duckadam consideră că Steaua nu are de ce să regrete eventuala despărţire de atacantul columbian Dayro Moreno (foto), 24 de ani. “Dayro a fost un transfer ratat, nu trebuia adus. Acest caz nu e singular. Orice impresar încearcă să-şi laude marfa, doar-doar reuşeşte să-i păcălească pe patronii de cluburi”, a explicat “eroul de la Sevilla”.

Urmărește-ne pe Google News