Libertatea: Contează pentru meciul de joi că Steaua a învins Chiajna cu 6-0?
Dumitru Dumitriu: Este un scor de moral, care poate ajuta, dar trebuie avut în vedere că FC Copenhaga nu este Concordia Chiajna. Diferenţele dintre cele două echipe sunt foarte mari. Partida din Danemarca va fi un meci al adevărului pentru Steaua.
Trebuie să se joace la egal sau la victorie?
Steaua are prea multe variante ca să nu se califice. Dacă nu reuşesc să ajungă în primăvara europeană va fi doar vina lor. Danezii formează o echipă apropiată de valoarea nemţilor de la VfB Stuttgart, nu sunt precum cei din Liga I.

Spune că trebuie să marcheze primii

Care ar fi reţeta calificării?
La Copenhaga, steliştii trebuie să marcheze primii. La 0-0, să schimbe tabela pentru că mai apoi nu-i văd pe adversari revenind şi marcând 3 goluri. Să joace urât, ca într-un meci de calificare, pentru că nu e momentul să evoluezi frumos, contează doar rezultatul.
Mai poate Steaua pierde campionatul?
Aşa ceva nu se mai poate întâmpla. Ar fi o surpriză formidabilă. Poate că adversarii se vor mai apropia de primul loc, dar doar atât.
A contat jocul adversarilor în parcursul roş-albaştrilor?
Evoluţia bună vine din faptul că echipa a avut şi are o pregătire bună, iar pe bancă este un antrenor care a arătat că poate face performanţă dacă este lăsat. Dar poziţia Stelei este şi rezultatul slăbiciunilor celorlalte echipe. Sezonul trecut, CFR, Vaslui şi Dinamo mergeau bine. Acum, în urmărirea Stelei sunt Pandurii, Astra şi Petrolul. Echipe bune, dar care nu cred că pot face faţă unei lupte pentru titlu.

Calculele calificării

  • Varianta 1: Nu pierd la Copenhaga, caz în care nu mai depind de jocul rezultatelor.
  • Varianta 2: Pierd la Copenhaga cu orice scor, iar Stuttgart n-o bate pe Molde.
  • Varianta 3: Pierd la Copenhaga la un gol diferenţă, cu condiţia să marcheze, indiferent de rezultatul meciului Stuttgart – Molde.

Urmărește-ne pe Google News