Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, joi, prelungirea contractului selecţionerului Anghel Iordănescu, care a expirat la finalul preliminariilor Campionatului European din 2016, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul forului fotbalistic.

Noul contract va fi valabil până la terminarea turneului final din Franţa, care va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie 2016.

Anghel Iordănescu se află la conducerea tehnică a echipei naţionale a României din octombrie 2014. Cu Iordănescu selecţioner, prima reprezentativă a obţinut calificarea la Euro-2016. Laurii calificării trebuie însă împărțiți cu Victor Pițurcă.

”A fost votată în unanimitate prelungirea contractului de selecționer al lui Anghel Iordănescu și a stafului său tehnic. Condițiile financiare sunt la fel ca până acum, iar contractul este valabil până în luna iulie, imediat după terminarea Campionatului European”, a spus Răzvan Burleanu. Iordănescu are un salariu lunar de 10.000 de euro.

Naționala va face cantonament de iarnă

În continuare, şeful FRF a mai precizat: ”Ne interesează prezența la Campionatul European, facem tot ce putem să asigurăm condițiile optime. S-a votat un cantonament între 24 ianuarie — 6 februarie, pentru jucătorii din țară, după modelul de anul acesta, cantonament organizat în Antalya”.

Spre deosebire de Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu a făcut o informare în cadrul guvernului federal cu privire la campania de calificare la Euro 2016.

Jucătorii încă nu știu cât vor primi pentru calificare!

În ședința de astăzi a Comitetului Executiv al FRF nu s-a supus la vor și suma pe care o va primi Generalul. ”Ni s-a cerut doar OK pentru prelungirea contractului, dar nu ne-a fost arătat contractul, așa cum ar fi trebui. Este o măgărie! Orice plată care depășește 50.000 de euro trebuie supusă aprobării Comitetului Executiv. Presupun că Iordănescu nu are un salariu de doar 4.000 de euro pe lună, ca să nu fie nevoie prezentarea sumelor”.

La această ședință n-a fost luat în discuție subiectul primelor de calificare la turneul final. Necunoscându-se suma exactă care urmează să vină de la UEFA pentru obținerea biletelor pentru Franța, nu se știe nici cât vor primi jucătorii și antrenorii, nici dacă la prime vor intra șeful FRF, aghiotanții acestuia, precum și ”particularii” din Comitetul Executiv!

Tot în ședința de astăzi s-a cimentat decizia conform căreia cluburile vor fi depunctate, dacă vor exista întârzieri la plata diverselor sume către jucători, antrenori, alți angajați și terți.

LPF a vrut să scoată din manualul de Licențiere depunctarea echipelor care nu-și achită datoriile până la 30 iunie – 30 septembrie – 31 octombrie. A vrut să se aplice mai întâi avertismente, amenzi și apoi depunctare. Propunerea a fost respinsă.

 

Urmărește-ne pe Google News