Joi, 19 iulie, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”, va avea loc tragerea la sorți în urma căreia va fi stabilit calendarul competițional al noii ediții a Ligii 2 Casa Pariurilor, anunță site-ul frf.ro.

Ca urmare a hotărârii Comitetului de Urgență a Federației Române de Fotbal din data de 18 iulie 2018, componența Ligii 2 Casa Pariurilor în ediția 2018-2019 este următoarea:

ACS Politehnica Timişoara 
ASC Daco-Getica Bucureşti (fostă Juventus București)
AFC Chindia Târgovişte 
Fotbal Club Argeş 
ACS FC Academica Clinceni 
ASU Politehnica Timişoara 
CS Luceafărul Oradea 
CS Mioveni 
CS Sportul Snagov SA 
AFC Ripensia Timişoara 
AFC UTA Arad 
CS Baloteşti 
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 
ACS Dacia Unirea Brăila 
CS Aerostar Bacău 
ASSCS Farul Constanța 
ACS Petrolul 52 Ploieşti 
ACS Energeticianul 
AS FC Universitatea Cluj 
FC Metaloglobus Bucureşti

Sistemul de programare a jocurilor din campionatul Liga 2 Casa Pariurilor

În sezonul 2018-2019 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor vor evolua 20 de echipe, care au obţinut dreptul de participare după cum urmează:
– 2 echipe care au retrogradat din Liga I
– 12 echipe care au evoluat în sezonul precedent al competiţiei Liga 2
– 5 echipe care au promovat din Liga 3
– o echipă care a retrogradat din Liga 2, dar a ocupat locul vacant rămas ca urmare a deciziei clubului CS Afumaţi de a continua în Liga 3

Procedura de stabilire a programului de disputare a sezonului 2018-2019 pentru competiţia Liga 2 se va face pe baza Tabelei Berger pentru 20 echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

Se numerotează bilele de la 1 la 20 și se introduc în două urne separate:
• Urna A (acasă) – roșu – bilele cu numerele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
• Urna B (deplasare) – albastru – bilele cu numerele 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

În conformitate cu articolul 10, alin. 4 din ROAF, care spune că “în cazul în care mai multe cluburi au sediul social în aceeași localitate, se va întocmi programul în aşa fel încât echipele cluburilor respective să joace alternativ pe teren propriu, pentru ca în aceste localităţi să fie asigurat un program competiţional echilibrat”, în aceste situaţii se va folosi următoarea schemă numerică, în care unui număr din urna A îi corespunde un număr din urna B, astfel încât programul celor două echipe să nu se suprapună:

1-11  2-12  3-13  4-14  5-15  6-16  7-17  8-18  9-19  10-20

În actuala ediţie de campionat, există două perechi de cluburi care intră sub incidenţa articolului mai sus menţionat din ROAF: ACS Politehnica Timişoara şi ASU Politehnica Timişoara, respectiv ASC Daco-Getica Bucureşti şi FC Metaloglobus Bucureşti.

În cele două cazuri, vor fi puse la dispoziţie două bile, una conţinând un bilet cu litera A – pentru acasă şi alta un bilet cu litera D – pentru deplasare. În funcţie de bila aleasă, reprezentantul primului clubul va extrage apoi o bilă din urna corespunzătoare A pentru acasă sau B pentru deplasare. În funcţie de numărul extras din urnă, celuilalt club din aceeaşi localitate i se va aloca numărul pereche din schema de mai sus.

De ex: dacă ASC Daco-Getica va extrage numărul 5, FC Metaloglobus va primi numărul 15 sau dacă ACS Poli va extrage numărul 19, ASU Poli va primi numărul 9.

După încheierea acestei etape a ţintarului, vor urma la rând echipele nou promovate, care vor disputa primul joc pe teren propriu (acasă). În aceste condiţii, ele vor extrage o bilă dintre cele rămase în urna A. Dacă numărul extras a fost deja alocat uneia dintre echipele din perechile cu sediul social în aceeaşi localitate, se va extrage o nouă bilă.

După tragerea la sorţi a numărului din Tabela Berger pentru echipele nou-promovate, se vor amesteca apoi toate bilele rămase într-o singură urnă și se extrag în ordinea clasamentului campionatului precedent, fiecare echipă primind un număr.

Dacă numărul extras a fost deja alocat uneia dintre echipele din perechile cu sediul social în aceeaşi localitate, se va extrage o nouă bilă.

Echipele sunt apoi înscrise în tabelul cu etapele de campionat.


VIDEO/Spionajul cibernetic şi războiul informatic, a cincea dimensiune a războiului convenţional. Ce riscă România în acest moment

 
 

Urmărește-ne pe Google News