France Soir

Sub titlul „Franţa se îndepărtează de primul loc” jurnaliştii parizieni se lamentează că, „deşi jucătorii francezi au început meciul cu un avânt pe care nu l-am mai văzut de mult timp şi au făcut un joc bun”, fiind „superiori tehnic, agresivi şi cu joc de pase excelent, care a pus în dificultate o defensivă română prinsă ca într-un vârtej”, „albaştrii” nu au reuşit să-l învingă pe portarul Coman, care „a reuşit să menţină poarta neatinsă”, şi „nici măcar intrarea lui Benzema şi Ribery nu a reuşit să reuşit aducă mai mult decât o remiză”.

LEquipe

„Putem vorbi de ghinion, deoarece am avut atâtea ocazii şi echipa a constuit foarte bine. Ne-au lipsit doar golurile şi luciditatea atacanţilor. S-a întâmplat ca în toate meciurile în care am dominat: a fost greu să aducem mingea în posesia atacanţilor”, a declarat selecţionerul Domenech.

Atacantul Thierry Henry s-a arătat şi el dezamăgit: „Moralul ne este puţin afectat după acest meci”. Pentru Franck Ribery, acestă partidă terminată cu un egal, „cântăreşte cât o înfrângere”.

„Meritam victoria în această seară. Cu puţin noroc puteam marca cel puţin încă o dată”, a spus şi Yoann Gourcuff.

LExpres

Ediţia electronică a prestigioasei reviste franceze titrează „Ce am mai fi putut face?”, urmată de opinia selecţionerului francez, Raymond Domenech: „Nu ştiu altă echipă, care să aibă atâtea ocazii de gol ca noi. Dar ce putem face? Echipa a făcut ce a putut, dar n-a fost să fie. Ne-am asumat riscuri pentru a ajunge la poarta românilor, dar am fost pedepsiţi prin luarea acelui gol nefericit. Acesta este sportul”. Ziariştii cred că „Franţa a dominat autoritar partida, dar a fost surprinsă de rarele ocazii în care românii au ajuns în terenul advers”.

LIndependant

Din echipa României, ziariştii francezi de la LIndependent l-au remarcat pe goal-keeper-ul Dănuţ Coman: „Coman a fost mult peste cei din echipa sa, făcând minuni în poartă. Remiza reuşită de români i se poate atribui aproape în exclusivitate lui”.

Le Monde

„Decepţie” , „neşansă”, „lipsă de noroc”, „cruzime”, „impresia de înfrângere”, acestea au fost comentariile jucătorilor francezi după meciul egal contra României. Evoluţia căpitanului naţionalei României, Cristi Chivu, nu a fost nici ea trecută cu vederea de jurnaşliştii francezi: „Românii epuizaţi  ar trebui să-i ridice o statuie căpitanului Cristian Chivu, imperial în centrul defensivei echipei sale”.

Le Parisien

Într-un articol intitulat „Egal şi regrete pentru după egalul în faţa României”, Domenech regretă că elevii săi nu au reuşit să fructifice „măcar 1% din ocaziile avute”, iar jurnaliştii anunţă că „lupta pentru locul doi în această grupă de calificare este doar o mică consolare după dominaţia puternică din meciul cu românii”.

Le Parisien citează şi părerea lui Thierry Henry: „Este o mare dezamăgire, am fost la cârma jocului. Nu am jucat bine la finalizare în faţa românilor, care au făcut bine jocul  contraatacului, dar, pe ansamblu, meritam să câştigăm. Este foarte greu să ne întoarcem în seara asta la Clairefontaine, după ce ne-au fost suflate două puncte în acest mod. În seara asta, suntem toţi dezamăgiţi”.

„Franţa a avut mai multe ocazii şi meritau victoria, dar după ce aţi văzut spiritul nostru de sacrificiu şi de luptă, cred că rezultatul este unul just. Am pus presiune pe zona de construcţie a francezilor şi nu le-am lăsat spaţii, iar ei au fost incomodaţi şi nu au jucat cu calm şi încredere”, a sunat declaraţi lui Răzvan Lucescu, preluată de cotidianul francez.

Le Figaro

„Naţionala Franţei: misterul atacului” a fost titlul articolului din Le Figaro, care se întreabă cum, cu jucători atât de valoroşi, francezii marchează atât de puţin.

Ouest France

Cotidianul din Rennes a fost mult mai acid în caracterizarea evoluţiei reprezentativei Franţei: „Ratare! Evoluţia Franţei a fost cu siguranţă dezamăgitoare. Meciul, terminat cu o remiză, a început sub cele mai bune auspicii şi s-a terminat în cel mai prost mod posibil. Este o mare frustrare şi, după ce a arătat că este regina ratărilor, echipa nu se poate decât învinovăţi. Ineficienţa, neşansa, lipsa de vigilenţă şi modul greşit de a conduce echipa impus de antrenor au căzut ca plumbul în picioarele fotbaliştilor noştrii. Nu s-a putut stopa un dezastru. Patetic!”

Reuters France

„Franţa a dominat, dar ea a fost surprinsă de o incursiunele rare ale echipei române”, spun comentarii sportivi ai ediţiei franceze a agenţieie britanice de presă.

La Provence

„Franţa vede cum Africa de Sud se îndepărtează”, titrează ediţia electronică a ziarului din sudul Franţei, urmată de o analiză a meciului: „Am fost superiori din punct de vedere tehnic, am fost agresivi şi cu un joc combinativ, care a ameţit apărarea românilor, dar nu şi pe portarul Dănuţ Coman. Acesta ne-a arătat, cu fiecare intervenţie excelentă pe care a avut-o, că vrea să ne transforme seara într-un coşmar. În pofida sprijinului public, atacurile au devenit şi mai haotice, iar Coman a reuşit să ducă meciul la bun sfârşit”.

Urmărește-ne pe Google News