La finalul turneului, tricolorii au ocupat locul 22 din totalul celor 40 de echipe, clasându-se mai bine decât Franţa (locul 29), Germania (locul 32) sau Argentina (locul 33). În clasamentul all-time al naţionalelor homeless, România e pe 26 (din 68 de ţări). Ca o paralelă, naţionala de seniori e pe locul 42 în lume. Fără cuvinte!

Regulament

  • vârsta minimă de participare a fost de 16 ani;
  • jucătorii trebuiau să fie oameni fără adăpost sau vânzători de ziare;
  • loturile au fost alcătuite din 8 fotbalişti;
  • pe teren intrau un portar şi 3 jucători;
  • durata unei partide a fost de două reprize a câte 7 minute;
  • dimensiunile terenului de joc: 22 metri (lungime) şi 16 metri (lăţime).

Au în lot un fost consumator de marijuana şi de heroină

Daniel Dorneanu (24 de ani, Bucureşti). A avut o copilărie normală, a urmat un liceu bun, dar, din cauza anturajului, începuse să consume ecstasy, marijuana, heroină. Devenise dependent. Abia în 2009 a intrat în programul Teen Challenge şi nu s-a mai atins de droguri.
Andrei Profir (21 de ani, Iaşi). Abandonat de părinţi, a fost dat în grija bunicilor, care, pe când avea 7 ani, l-au dus la orfelinat. În prezent, este elev în clasa a XII-a. Va sta tot în orfelinat până va termina şcoala. În timpul liber munceşte cu ziua şi joacă fotbal.
Ioan Dumitru (25 de ani, Reşiţa). A avut o copilărie grea, din cauza tatălui, care era foarte violent şi îşi maltrata copiii. La 7 ani a fugit de acasă şi a locuit pe peronul gării timp de mulţi ani. Anul trecut a renunţat la viaţa de pe stradă şi a închiriat o cameră, unde stă cu prietena lui.
Daniel Pop (20 de ani, Satu Mare). A avut o copilărie grea, din cauza părinților, care sunt săraci și nu au avut ce să-i ofere. A fugit de acasă în Timișoara, unde a stat în Complexul Studențesc. A întâlnit- o pe Cristina, cu care s-a însurat și cu care are un copil. În prezent “locuiește” pe stradă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News