«Nu sunt mai bătrân»

Potrivit westafrican football.com, ar fi participat la un turneu de juniori în Norvegia, în 2005, iar jucătorii prezenţi la competiţie aveau 17 şi 18 ani! Dacă Bayelsa nu a inclus în echipă copii de 12 ani, variantă improbabilă, înseamnă că azi Onduku ar avea undeva între 25 şi 26 de ani, adică ar fi mai bătrân cu măcar 6 “primăveri”.
“E o minciună că sunt moş. Am 19 ani, nu sunt mai bătrân”, se apără: Onduku, completând! “Nu ştiam nimic despre fotbalul românesc înainte să vin la Concordia. Dar antrenorul m-a văzut, m-a dorit şi m-a transferat. Am mai dat probe la Juventus, Arsenal sau Şahtior. Dar mi s-a spus că trebuie să mai capăt experienţă europeană”.

E o practică obişnuită la africani

Nigerienii (şase titluri U20 pe “Continentul negru”) au o “experienţă” vastă în trucarea vârstelor. Ei au devenit vicecampioni mondiali Under 17 în 2009 cu un căpitan, Fortune Chukwudi, de 25 de ani. De atunci, FIFA face teste de vârstă înainte de turneele finale, măsurând densitatea oaselor!
Recordmenul absolut al minciunii a fost Taribo West (foto), fost jucător al lui Inter în perioada în care Mircea Lucescu era antrenor. Stoperul nigerian era, de fapt, cu 12 ani mai bătrân. West şi-a încheiat cariera în 2008, după ce a terminat contractul cu iranienii de la Paykan, vârsta lui oficială fiind 34 de ani.
În realitate, ar fi avut 46! În general, fotbaliştii africani care ajung în Europa declară că sunt cu câţiva ani mai tineri, adesea venind de pe “Continentul negru” fără acte de identitate. În plus, mint pentru a avea un avantaj fizic important în momentul în care ajung în fotbalul profesionist.

Urmărește-ne pe Google News