„Elisabeta Lipă a dat startul întrecerilor de azi de la Vaires sur Marne în aplauzele spectatorilor. Cu un baston special, îmbrăcat în catifea la un capăt și placat cu metal auriu, Elisabeta Lipă a bătut de trei ori în ponton”, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„E ziua bărcilor de 8+1, sper să fie cu noroc pentru România!”, a spus Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, care a participat la şase ediţii de Jocuri şi a câştigat 8 medalii olimpice, dintre care 5 de aur, două de argint şi una bronz.

Înaintea întrecerilor de astăzi de la Jocurile Olimpice, unde echipajele feminin şi masculin de 8+1 luptă pentru medalii, canotajul din România a câștigat patru medalii: una de aur și trei de argint. În total, după primele 7 zile de concurs, România are şase medalii: două de aur, 3 de argint şi 1 de bronz. 

6 ediții de JO pentru Lipă, aur la Atena 2004 la 8+1

Elisabeta Lipă a participat la șase ediții de Jocuri Olimpice și a câștigat 8 medalii olimpice, dintre care 5 de aur, două de argint și una bronz.

Ultima dată când România a luat medalia de aur la cursa de 8 plus 1 a fost acum 20 de ani, la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, când Elisabeta Lipă concura pentru țara noastră.

Componența fetelor noastre din 2004 a fost: Aurica Bărăscu, Georgeta Damian, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Ioana Papuc și Viorica Susanu. Ele au câștigat cursa în 6 minute, 17 secunde și 70 de sutimi.

Canotoarea Elisabeta Lipă a fost atunci portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

Urmărește-ne pe Google News