ACTUALIZARE 28 iunie, ora 13.00. Dulgheru și Ruse, pe teren, astăzi, de la ora 13.05.
WIMBLEDON – turul 3 calificări (ultimul)
Barbara Haas – Gabriela Ruse 0-6, 5-7
Ruse s-a calificat în premieră pe tabloul principal, la un turneu de Mare Șlem (unde România le are deja pe Halep, Buzărnescu, Cîrstea, Begu, Niculescu și pe Bogdan). Ruse are 20 de ani, ocupă locul 197 WTA la simplu și 246 WTA la dublu.
ACTUALIZARE 27 iunie, ora 15.39. Alexandra Dulgheru și Gabriela ruse sunt la un singur meci de accederea pe tabloul principal, la Wimbledon. Mâine vor avea loc jocurile Tamara Zidansek – Alexandra Dulgheru și Barbara Haas – Gabriela Ruse. În schimb, Irina Bara s-a oprit în turul doi. Partidele de pe tabloul principal încep pe 2 iulie.
În turul trei al calificărilor este și Eugenie Bouchard (Canada), finalista din 2014. Șanse să urce pe tablou are și Bianca Andreescu, cu origini românești, dar care reprezintă tot Canada (are meci decisiv, mâine, cu Antonia Lottner).
ACTUALIZARE 27 iunie, ora 13.00. Trei jucătoare din România și una cu origini tricolore au trecut, ieri, de primul tur al calificărilor, la Wimbledon, iar astăzi evoluează în turul secund. Acestea sunt Gabriela Ruse, Alexandra Dulgheru, Irina Bara și Bianca Andreescu. De asemenea, Eugenie Bouchard, finalista din 2014, are meci cu necunoscuta Karolina Muchova, tot în turul doi al calificărilor. Un alt nume greu în calificări este rusoaica Vera Zvonareva.
WIMBLEDON – calificări (turul doi)
Gabriela Ruse – Arina Rodionova 5-7, 6-4, 6-4
Jingjing Lu – Alexandra Dulgheru 5-7, 6-3, 2-6
Yingying Duan – Bianca Andreescu 4-6, 3-6
WIMBLEDON – calificări (primul tur)
Holly Fischer – Alexandra Dulgheru 0-6, 1-6
Emma Răducanu – Barbora Stefkova 4-6, 7-5, 2-6
Bianca Andreescu – Grace Min 6-2, 6-0
Alexandra Cadanțu – Gabriela Ruse 6-3, 4-6, 1-6
Jaqueline Cristian – Arina Rodionova 1-6, 6-7 (5)
Irina Bara – Tara Moore 6-4, 6-2
Două sportive cu origini românești, dar care reprezintă Marea Britanie și Canada, au intrat în focurile calificării, la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, programat pe iarba de la Londra.
Emma Răducanu ocupă locul 873 WTA la simplu, la doar 15 ani. A câștigat numai 3.606$, iar în calificări la Wimbledon a evoluat pe baza unui wild card oferit de organizatori. Sportiva s-a duelat cu Barbora Stefkova. In noiembrie 2015, a fost desemnata cea mai buna junioare din lume
La rândul său, Bianca Andreescu (18 ani, 153 WTA la simplu și 184 WTA) a acumulat din tenis numai 163.728$. A reprezentat România în meciul de Fed Cup de la Cluj, cu Canada. La Londra, se înfruntă cu Grace Min.
Tot la Wimbledon, și tot astăzi, Alexandra Cadanțu (28 ani, 253 WTA) se luptă cu o altă româncă, Gabriela Ruse (20 ani, 197 WTA). Dintre românce, și Jaqueline Cristian (20 ani, 205 WTA), eleva lui Victor Ioniță, joacă azi, dar și Irina Bara (23 ani, 155 WTA), în timp ce alte șase românce sunt direct pe tabloul principal: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina-Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan.
Cine este Emma Răducanu
În 2015, Emma a devenit cea mai tânără câștigatoare a unui turneu dedicat junioarele U18, scrie secundatv.ro. La numai 15 ani și venită din calificări, Emma Răducanu s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Tiberias (Israel), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.
Este cel mai bun rezultat al puștoaicei de origine română la nivel de seniori, însă trebuie precizat că Emma aproape că nu are nimic în comun cu țara noastră.
Preferă să-și petreacă vacanțele la țară, la bunici, dar ea s-a născut în Canada, din tată român și mamă cu origini asiatice, și acum reprezintă Marea Britanie, după ce englezii au remarcat potențialul ei deosebit și au decis să-i ofere o uriașă mână de ajutor din punct de vedere economic.
Abia după turneul din Israel, Emma va începe să conteze în clasamentul WTA, însă prestația ei de la Tiberias o recomandă pentru un viitor star al tenisului mondial feminin.
Și sportiva cu origini române a depășit rivale mult mai bine cotate. A fost 6-1, 6-2 cu americanca Jane Stewart (24 de ani), în calificări, 6-4, 6-3 cu americanca Madison Bourguignon (20 de ani, fostă locul 989 mondial), 6-1, 6-4 cu turcoaica Melis Sezer (24 de ani, fostă locul 336 mondial și deținătoare a 9 trofee ITF) și 6-2, 6-1 cu cehoaica Laetitia Pulchartova (17 ani).
În noiembrie 2015, a fost desemnată cea mai buna junioare din lume
Cireașa de pe tort a venit vineri, în semifinale, când Emma a trecut clar, 6-3, 6-0, de favorita publicului, Vlada Ekșibarova, o sportivă cu origini sovietice care are 29 de ani, a fost locul 352 mondial și a câștigat opt turnee ITF de-a lungul carierei.
Parcursul fulminant din Israel i-a asigurat Emmei accederea pe tabloul principal al junioarelor de la Roland Garros, competiție la care toți ochii vor fi îndreptați către ea pentru a vedea dacă sportiva cu origini române poate confirma parcursul uluitor din acest start de sezon.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!