Final de meci. Germania a defilat în fața Slovaciei și va juca în sferturile de finală cu învingătoarea dintre Italia și Spania.

Minutul 90+1: Kozacik se opune incredibil la șutul lui Mario Gomez.

Minutul 89: Hector ratează centrarea și Germania irosește o bună oportunitate de a mai înscrie.

Minutul 68: Durica execută o lovitură liberă, dar mingea trece puțin pe lângă poarta lui Neuer. Portarul Germaniei părea bătut.

Minutul 63: Draxler înscrie cu un șut din apropiere și face ca tabela să arate scor de neprezentare!

Minutul 50: Kucka șutează puternic, dar prea pe centrul porții, și Manuel Neuer reține balonul în doi timpi.

A început repriza secundă.

Pauză. Avantaj meritat pentru nemți, care au dominat categoric primele 45 de minute, ratând și un penalty.

Minutul 43: Mario Gomez dublează avantajul Germaniei!

Minutul 41: prima ocazie mare pentru Slovacia: Kucka trimite cu capul spre poartă, dar Neuer respinge incredibil în corner.

Minutul 38: Penalty-ul ratat de Ozil a fost al doilea irosit de nemți la o ediție a Campionatului European. Precedenta contraperformanță îi aparține lui Uli Hoeness și data din 1976,când Germania federală a pierdut finala cu Cehoslovacia!

Minutul 30: este cel mai dezechilibrat sfert de finală, din cele jucate până acum. Slovacia nu reușește să se elibereze de presiunea constantă pe care o exercită adversarul.

Minutul 24: șutul lui Ozil trece foarte aproape de bara dreaptă a porții apărate de Kozacik.

Minutul 19: primul atac pozițional consistent al Slovaciei, care pătrunde în careu și îi dă emoții lui Neuer.

Minutul 13: Kozacik, portarul Slovaciei, apără un penalty obținut de Mario Gomez, faultat de Skrtel. Ozil a bătut prost, aproape de pe loc, lovitura de pedeapsă.

Minutul 8: Boateng deschide scorul cu un șut de la circa 25 de metri, deviat ușor de un fundaș slovac, după un corner executat de Kroos.

Minutul 5: debutul meciului respectă ”calculele hârtiei”: germanii s-au instalat în jumătatea de teren a slovacilor, care se apără pe trei linii și speră să dea lovitura pe contraatac.

A început meciul. Nemții au avut lovitura de start.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Germania a suferit o înfrângere rușinoasă, 1-3, pe teren propriu, în fața Slovaciei, pe 29 mai anul curent, în ultimul amical dinaintea turneului final. N-a trecut nicio lună și cele două echipe sunt din nou față în față.

„Am fost bătuți de Slovacia la sfârșitul lunii mai, așa că suntem avertizați că sunt o echipă puternică. Nu mai putem rata atât de mult ca în partida cu Irlanda de Nord”, și-a sfătuit Joachim Low, antrenorul nemților, elevii.

„Meciul cu Germania e o mare piatră de încercare pentru noi. Dacă vrem să-i batem din nou, trebuie să acționăm ca o echipă. Sunt o echipă foarte puternică, dar fiecare adversar are și câte o slăbiciune. Vom încerca să profităm de acestea”, a declarat Jan Kozak, selecționerul Soovaciei.

GERMANIA – SLOVACIA 3-0 (ora 19.00,Dolce Sport 1)

Au marcat: Boateng (8), Gomez (43), Draxler (63)

GERMANIA: Neuer – Kimmich, Boateng (72 Howedes), Hummels, Hector – Kroos, Khedira (76 Schweinsteiger) – Müller, Özil, Draxler (72 Podolski) – Gomez. Antrenor: Joachim Löw

SLOVACIA: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Gyömber (84 Salata) – Skriniar – Hrosovsky, Hamsik – Kucka, Weiss (46 Gregus) – Duris (64 Sestak). Antrenor: Jan Kozak

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia)

Stadion: Grand Stade Lille Metropole (Lille)

Urmărește-ne pe Google News