Astăzi, marți, a fost prima lui zi de muncă a lui Munteanu. Acesta s-a dus prima oară la președintele FRF Răzvan Burleanu, cel care l-a adus la națională. ”Vă rog să mă prezentanți domnului Iordanescu”, i-a cerut Munteanu lui Burleanu.
Ajuns în dreptul lui Iordănescu, selecționerul l-a luat tare: ”Domnule, știu totul despre dumneata și mai mult decât atât. Nu vreau să-mi spui nimic. Avem atâția invitați la masă (n.r. – era o masa cu jurnaliști), te rog să gătesți! Ai 30 de minute. Vreau să gust! Aici e cazarmă, nu avem timp de introduceri!”.
Timp de 14 ani, Cezar Munteanu a lucrat în misiunile diplomatice ale Romaniei de peste hotare, a gătit pentru personalități, politicieni și sefi de stat din întreaga lume, dar a decis că se exprimă cel mai bine acasă, în Romania, unde dorește să împărtășească din experiența acumulată în cei peste 25 ani de activitate. Este Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova, Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie a binecunoscutei Asociații Internaţionale de Gastronomie ”Chaine de Rotisseurs”.