Unul dintre ele are legătură cu alimentația tricolorilor. Nu-i de mirare, deoarece conducerea FRF a schimbat bucătarul înaintea turneului final, la fel cum s-a întâmplat și cu stafful medical.

Turcul Yalcin Cadîr, cel care le-a făcut toate poftele culinare lui Hagi, Gică Popescu, Mutu sau Chivu, a fost înlocuit cu Chef Cezar Munteanu, cooptat de Răzvan Burleanu pentru experiența acumulată timp de 14 ani ca bucătar șef în Ambasadele României din Italia, Statele Unite, misiunea României la OSCE și ONU.

Oameni din anturajul reprezentativei au povestit pentru Libertatea că Chef Cezar Munteanu ar fi comis două mari greșeli în Franța: ”Jucătorii au avut în ziua meciurilor același bufet la micul dejun ca în zilele normale, deși anumite mâncăruri trebuiau restricționate. E vorba de ouă, ciuperci, jumări, salate de roșii, de castraveți, de morcovi sau salată verde. Mai mult, la prânz, la grătarul de pui, curcan sau vacă, le-a dat iar salate de roșii și castraveți, care fermentează în stomac. La desert, pe lângă ciocolată, jucătorilor au avut amestec de nuci, alune, migdale și stafide, care balonează”. 

Citește și:

Euro 2016. Noul bucătar al naționalei a fost luat tare de Iordănescu, încă din prima zi: ”Ai 30 de minute să gătești! Vreau să gust!”

Basarab Panduru este autorul unei declarații memorabile, pe care a făcut-o pe vremea când era antrenor la FC Vaslui: ”Un jucător de-al meu a mâncat ciuperci la micul dejun. Normal, ciuperci mănânci, ciuperci joci!”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Potrivit acelorași surse, Chef Cezar Munteanu nu s-ar fi implicat în prepararea meniurilor tricolorilor, ci doar s-a rezumat să supravegheze bucătarii hotelului Tiara Mont Royal Chantilly. ”Cezar a avut o ieșire nervoasă, fiindcă nu i-a căzut bine faptul că trebuia să-i servească pe federali la masă”. 

Chef Cezar Munteanu, între bucătarii hotelului Tiara Mont Royal Chantilly

Citește și: 

Euro 2016. Efectele demiterii staff-ului medical înainte de turneul final din Franța: tricolorii au alergat cu 32 de kilometri mai puțin decât la Euro 2008. ”A fost un dezastru!”

Salată cu roşii şi castraveţi este nelipsită de pe mesele noastre în zilele de vară. Cu toatea acestea, unii specialişti susţin că cele două legume nu ar trebui asociate la aceeaşi masă. Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:

1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.

2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi, şi astfel salată respectivă devine inutilă.

3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare.

4. Îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, l-a acuzat pe fostul medic, Pompiliu Popescu, de faptul că acesta ”le-a dat cartofi prăjiți și tocăniță înaintea unui meci cu Finlanda”

Rezultatele României la Euro 2016

România – Franța 1-2

România – Elveția 1-1

România – Albania 0-1

Clasamentul grupei A

  1. Franța 7 p
  2. Elveția 5 p
  3. Albania 3 p
  4. România 1 p

 
 

Urmărește-ne pe Google News