Istoria acestei întâmplări a căpătat contur ieri. Conform dezvăluirilor unor prieteni apropiaţi cuplului Consuelo şi Adrian Mutu, evenimentele s-ar fi succedat astfel: “În jurul orei 4.30, Adrian împreună cu doi prieteni au vrut să părăsească localul Full Up. Mutu şi-a dat însă seama că nu are portofelul asupra sa şi i-a spus chelnerului, cunoştinţă veche, să-i pună la dispoziţie un bodyguard care să-l conducă până acasă să ia bani”, îşi începe povestea sursa noastră, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. “În acest timp, în bar, se mai găsea un grup de albanezi, care comentau şi aduceau injurii românilor din Italia. Încurajat de aceştia, chelnerul, albanez şi el, le-a reproşat românilor, în frunte cu Mutu, că nu vor să plătească. Deşi s-au ciondănit un pic, Adi a plecat cu bodyguardul după portofel”, ne-a dezvăluit un amic al familiei Mutu.

S-a împăcat cu ospătarul

“La întoarcere, a plătit şi a dat să iasă. Ospătarul kosovar, înfierbântat, s-a luat după români şi le-a strigat: «Români nenorociţi ce sunteţi! Ar trebui să muriţi toţi precum aia de la Roma!». Asta i-a pus capac lui Mutu”, continuă dezvăluirea sursa noastră.

“Încă de anul trecut, de la meciul AS Roma-Fiorentina, când italienii l-au huiduit, strigându-i «Mori, ţigane!», Adrian era «fiert» pe chestiile astea rasiste. Când l-a auzit pe ospătarul ăla strigându-le iar să moară, i s-a pus pata”, ne-a povestit un apropiat al “Briliantului”, care, în acelaşi cerc de prieteni, s-a confesat ieri: “Ştiu că am greşit, dar m-am săturat să fiu jignit şi umilit de toţi. N-am mai suportat să stau cu capul în pământ. Din acest motiv l-am şi lovit pe chelner. Pe stadion ne înjură, pe stradă ne înjură, la cârciumă ne înjură… dar ce, au ajuns românii ultimii oameni ai Europei?”.

De remarcat că Mutu şi Racaj, ospătarul lovit de fotbalist, s-au împăcat ieri, admiţând că au întrecut măsura în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Consuelo trage ponoasele

Cotidianul Il giornale della Toscana pretinde că soţia lui Adrian Mutu, Consuelo (32 de ani), a fost nemulţumită de noua boroboaţă comisă de fotbalistul Fiorentinei. Consuelo, care este implicată în diverse activităţi caritabile şi deţine o funcţie importantă la Ambasada Republicii Dominicane la Vatican, se teme că scandalurile în care este implicat soţul ei îi pot afecta imaginea.

A dat un comunicat oficial

Adrian Mutu şi-a prezentat, ieri seară, poziţia oficială în cazul altercaţiei din noaptea de vineri spre sâmbătă cu un chelner. “Am reacţionat la repetate ofense cu tentă rasistă şi la ameninţarea că voi avea acelaşi sfârşit ca şi românca de la Roma”, a declarat atacantul Fiorentinei într- un comunicat remis presei de avocaţii săi, Nino DAvirro şi Michele Ducci.

Scandalurile l-au ieftinit

În timp, cota de piaţă a lui Mutu a oscilat în funcţie de performanţele sportive şi de scandalurile în care a fost implicat.

Potrivit site-ului transfermarkt.de, Adi a valorat cel mai mult în 2008 (25.000.000 €, medalion sus), pentru ca anul acesta cota sa să scadă dramatic (7.500.000 €, medalion jos), din cauza datoriei de 17.300.000 € către Chelsea şi a cazului de dopaj cu sibutramină.

Mihajlovici îl apără

Sinişa Mihajlovici (41 de ani), antrenorul Fiorentinei, s-a declarat gata să treacă peste incidentul în care a fost implicat atacantul român. “Mutu trebuie sprijinit. Are un caracter ca al meu, va depăşi şi acest moment. Sunt convins că va deveni indispensabil echipei, când va reveni pe gazon”, a afirmat tehnicianul sârb.

Patronul e “fiert” pe el

Andrea Della Vale (45 de ani), patronul Fiorentinei, s-a enervat groaznic auzind că Adrian Mutu a comis-o din nou. “Mutu a făcut şi alte greşeli în trecut, dar cea de acum este cea mai gravă dintre ele. Am discutat cu el, dar mai bine mă abţin să reproduc exact ce i-am zis”, a declarat Della Vale, sugerând că a folosit cuvinte dure la adresa “Briliantului”.

Are nevoie de psiholog

Ziariştii italieni susţin că desele scandaluri în care a fost implicat Adrian Mutu sunt dovezi ale faptului că fotbalistul român are un psihic fragil. “Este evident că Adrian are nevoie de consiliere psihologică. Cine se comportă astfel are un echilibru precar. Fiorentina trebuie să facă totul pentru a-l proteja pe Mutu, care face parte din patrimoniul clubului. Are dreptul şi trebuie să o facă”, a scris Il giornale della Toscana.

Senin la antrenament

În ciuda uriaşului scandal în care este implicat, Adrian Mutu a participat la antrenamentul de ieri al Fiorentinei ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. “Briliantul” i-a salutat senin pe suporterii şi ziariştii prezenţi şi s-a pregătit normal alături de coechipieri, a scris site-ul fiorentinanews.com.

Urmărește-ne pe Google News