Soții și copii, doar răni ușoare
Soția Petronela si cei doi copii, unul de un an atunci, Darius, celălalt, Adina – de opt ani, aflați și ei în mașină, au scăpat cu răni mai ușoare. Toți cei patru pasageri au fost externați după o săptămână. Paraschiv a suferit accidentul aproape de Năvodari, unde a evoluat două sezoane, fiind chiar căpitanul lui Midia.
Ciprian e căsătorit de 17 ani cu Petronela, pe care o cunoaște din primul an de facultate. Paraschiv a făcut parte din singura echipă a Politehnicii campioana națională de juniori, în 1993, și din formatia care a realizat prima promovare de după 1989 a Iașiului, în 1995. A jucat 29 de meciuri în prima ligă și peste 150 în liga secundă. Ca arbitru, a urcat până în eșalonul secund.
A scris cartea ”Cum să construim un brand”
Paraschiv și-a agatat ghetele în cui în 2005 si a fost arbitru, apoi a ales o carieră universitară, devenind ulterior director al Directiei pentru Sport și Tineret Iași. În 2010, a publicat prima sa carte, „Cum să construim un brand”, un ghid pentru toți conducătorii, care ar trebui să învețe cum devine un simplu club, o echipă sau un sportiv, un adevărat brand al unui oraș. Din banii obținuți pe lucrare, 20% au mers spre grupa de copii din generația 1998 de la Politehnica Iași.
E în grupul de experți al Comisiei Europene
Paraschiv de câțiva ani un blog, unde a explicat, pe larg, de ce a ales să facă parte din echipa lui Răzvan Burleanu: ”A creat din minifotbal un fenomen social, o structură cu peste 30000 de practicanți în România,pentru că are recunoaștere internațională, pentru că are cel mai bun program de guvernanță sportivă, Deși l-am iubit pe sportivul Gheorghe Popescu, nu pot să nu remarc că a legitimat un sistem falimentar, prin girarea cuplului toxic Sandu – Kassai”. Cu doctoratul absolvit în 2010, ”Cip” a fost desemnat de ANST în grupul de experti ai Comisiei Europene pentru “Finantarea durabilă a sportului”.