Interdicţia a durat doar o zi

Hotărârea clubului constănţean a fost valabilă doar o zi, deoarece suporterii au discutat cu patronul echipei de pe Litoral de la acea vreme, Gheorge Bosânceanu, şi au reuşit să obţină ridicarea interdicţiei. După meciul cu Ştiinţa, Andreea a fost mereu ameninţată la stadion: “Îmi ziceau că vor avea grijă de mine personal. Jandarmii îmi spuneau că mă cred şmecheră. N-au nici o treabă cu meseria”.
Acum, la trei ani de la acel eveniment, Andreea are alte preocupări. Prezintă moda pentru singurul designer consacrat invitat la Festivalul de Modă “Pasarela” 2011, organizat în Capitală de Ambasada Franţei în România şi de Institutul Francez din Bucureşti, Florin Dobre. S-a transformat total, odată cu echipa ei de suflet, care, între timp, a ajuns în Liga a II-a. Doar tatuajele de pe corp, pe care şi le-a făcut în acea vreme, mai amintesc de spiritul ei “de rechin”, cum sunt porecliţi ultraşii Farului.

Îl admiră pe Hagi

Andreea Sfetcu ascultă muzică rock şi electronică, iar în timpul liber pozează sexy, cu pistolul la vedere! În altă ordine de idei, Hagi e fotbalistul ei preferat. “E de-al nostru, de la Constanţa. E jucătorul meu preferat. A făcut performanţe şi le-a arătat şi altora că suntem buni la toate”, crede actualul manechin. Farul nu e singura iubire a Andreei. Ţine şi cu echipa italiană Lazio, pentru coregrafia formidabilă a tribunei.

Cei mai periculoşi fani

Gestul criminal al fanului Petrolului, care l-a lovit cu pumnul în cap pe stelistul George Galamaz, readuce în actualitate comportamentul huliganilor care populează arenele sportive.
Libertatea vă prezintă azi o listă cu nouă dintre cei mai periculoşi huligani, pentru care stadionul nu este decât un ring sângeros. Dragoş Enache (26 de ani), huliganul de la Ploieşti, îngroaşă rândurile celor peste 1.000 de români care au intrat pe lista neagră a forţelor de ordine. Fie că au înjurat, că au atacat cu tot ce le-a picat în mână, fie că au făcut un tur de onoare, spun ei, pe terenul destinat doar sportivilor, toţi au fost “alungaţi” de la competiţiile sportive pe o perioadă între câteva luni şi doi ani. În total, de-a lungul anilor, au fost sancţionaţi 5.405 de suporteri.
De cele mai multe ori, bătăuşii nici nu mai ajung în interiorul arenelor pentru că încep scandalul în plină stradă. “Înarmaţi ” cu vorbe grele sau cu pietre culese în grabă de pe jos, aceşti indivizi sângeroşi îşi atacă rivalii sau se năpustesc cu furie asupra jandarmilor. Mai nou, profitând, în unele cazuri, şi de slaba pregătire a oamenilor de ordine care păzesc tribunele, huliganii par să-şi facă tot mai mult de cap. Aşa s-a întâmplat şi la Ploieşti, când acel bătăuş a intrat nestingherit pe teren şi l-a lovit pe fotbalist sub ochii tuturor. Nu e însă singurul…

  • Ion Cristian Bischin, 36 de ani, suporter Dinamo. E membru al peluzei Nord, iar pasiunea sa pentru torţe şi fumigene i-a adus numai necazuri. fiind acum interzis pe arenele sportive până în 2012.
  • Alin Gabriel Mihalcea, 23 de ani, este un alt fan al Petrolului, un “lup galben” care nu vine la stadion pentru favoriţi. Pasiunile sale sunt luptele de stradă cu forţele de ordine şi scandalul în tribună. În 2010, la un meci al favoriţilor săi cu Şimleu Silvaniei, tânărul a intrat pe suprafaţa de joc, fără a lovi însă vreun jucător.
  • Şi Irinel Suditu (29 de ani) e mai preocupat de încăierările cu jandarmii decât să-şi vadă pe teren echipa din Ploieşti cu care ţine. Fanul se înfierbântă repede, lucru pentru care a avut de plătit, până acum, mai multe amenzi. La acelaşi meci din 2010, suporterul, supărat pe deciziile arbitrului, a pătruns pe gazon.
  • Nicola Elyass Bucurică e un alt “câine” care s-a războit cu jandarmii. Individului îi plăcea să arunce cu obiecte în terenul de joc şi să îi înjure pe cei care reprezintă legea, fiind inerzis pe stadioane până în 2012.
  • Alexandru Cristian Popescu (28 de ani) e unul dintre fanii “roş-albaştri” care au atacat cu pietre, anul trecut, maşina finanţatorului Stelei, Gigi Becali. Bătăuş şi dornic să arunce tot timpul cu ceva pe gazon, fanul mai are doar câteva zile până-i va expira interdicţia de a intra pe un stadion.
  • Dumitru Stancă (38 de ani) e un alt ultras din Ghencea căruia sloganul “Suntem peste tot acasă!” i se potriveşte de minune. În urmă cu un an, la un meci din Divizia B disputat în Bucureşti, a intrat pe gazon şi l-a pus pe arbitru la pământ. Pentru gestul său, individul mai are de stat pe tuşă până pe 26.11.2012.
  • Cătălin Iordan (26 de ani), suporterul Stelei poreclit Tweety, a lovit cu lanţul peste picioare, în 2007, la derby-ul Steaua – Dinamo, un cameraman TV, fiind condamnat la un an şi 6 luni cu suspendare.
  • Şi Rapidul are huliganii săi. Unul dintre ei, Robert Laurenţiu Antăluţ (22 de ani), a intrat pe terenul de joc, în 2010, la meciul Rapid-Steaua. Dorinţa sa de a se face remarcat i-a adus însă doar o suspendare din partea forţelor de ordine care au decis că fanul trebuie să stea departe de tribune până pe 17.04.2012.
  • În 2004, un fan al Craiovei, Ovidiu Todoran, poreclit “Poştaşul”, a intrat pe teren în timpul partidei cu Dinamo, a sprintat până la Claudiu Niculescu şi i-a aruncat în faţă un fular alb-albastru. Olteanul a vrut să-l taxeze pe atacant, care jurase că nu va părăsi Craiova, dar, după doar o zi, a semnat cu Dinamo.

Urmărește-ne pe Google News