Instanţa a dat o sentinţă „de mijloc”, parţial favorabilă FRF, anume că nu este de competenţa niciunei instanţe din România să stabilească dacă Răzvan Burleanu ar trebui sau nu să fie VALIDAT, ca urmare a alegerilor de pe 5 martie. AJF Giurgiu poate face apel în decurs de cinci zile de la pronunţarea sentinţei.

Judecătoria nu s-a pronunţat pe fondul cauzei, unde lucrurile sunt socotite grave, acest rol urmând să fie jucat de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Astfel, litigiul se va muta la Lausanne, acolo unde s-au decis multe în fotbalul românesc, în ultimii ani.

AICI, decizia instanţei.

Adrian Raţiu, avocatul giurgiuvenilor, a luat foc după ce a auzit sentinţa: „Decizia este o ruşine! Este ridicolă! Acum s-a judecat ordonanţa prezidenţială. Orice fel de contestaţie se judecă de către un judecător. Există text de lege în acest sens, care spune că nu poţi să te duci cu un litigiu de acest fel la un arbitru. Ştiţi ce spune sentinţa, cu alte cuvinte? Ea vorbeşte clar despre un judecător care nu vrea să judece. Cum poate un arbitru străin, TAS în speţă, să se pronunţe pe o problemă de respectare a legii române? Judecătoarea aceasta, Adriana Macarie, a zis nu, nu judecă, duceţi-vă la un arbitraj privat. Aici este o problemă de constituţie. Judecătorul are toate atribuţiile, dar refuză să facă dreptate. Este o negare de dreptate. Vom formula căile de atac, se va judeca la Curtea de Apel, această instanţă va spune că prima instanţă are competenţa să judece, iar cazul se va întoarce la Judecătoria Sectorului 2. Dar se vor pierde 5-6 luni, timp în care Răzvan Burleanu mai stă la FRF. Ne judecăm şi sper ca judecătorii de la Apel nu vor menţine sentinţa asta, care este ridicolă, repet! Mă aşteptam la orice, dar nu la asta.

Vă spun, cu alte cuvinte, cum s-a judecat cazul de către judecătoare. E vară, e luna iulie, hai să trimitem în boscheţi cazul asta, că n-am chef să judec eu, să iau eu o decizie importantă, într-un caz în care toată lumea e cu ochii pe mine! Şi asta se justifică prin faptul că judecătorul niciodată nu plăteşte. Dacă un croitor face strâmb o haină, el plăteşte. A preferat să fugă de fondul cauzei! Ca să mergi mai departe, trebuie să ai curaj! Trebuie să se facă dreptate, chiar dacă ne vom mai plimba 5-6 luni. Nu mergem la TAS, nu avem ce căuta acolo. Cazul trebuie rezolvat aici, e o problemă de constituţie, nu de regulamente sportive. La Lausanne mergi cu probleme sportive”.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News