Brigada românească s-a întors în țară miercuri, 9 decembrie, fără să poată oferi declarații din cauza anchetei UEFA în curs. „Nu avem voie să dăm absolut nicio declarație. Vă rog să înțelegeți situația”, a spus centralul Ovidiu Hațegan. Sebastian Colțescu a evitat jurnaliștii, părăsind aeroportul pe o altă ieșire.

Din informațiile Fanatik, culese de la apropiații brigăzii de arbitri de pe Parc des Princes, ceea ce auzim noi la un moment dat este o continuare a ceea ce s-ar fi întâmplat în primele minute ale întâlnirii.

„Ăla de acolo, ăla negru de acolo. Nu se poate așa ceva! Du-te și verifică! Ăla de acolo, ăla negru de acolo. Nu se poate așa ceva!”, se aude clar ceea ce spune rezerva Sebastian Colțescu în minutul 14. „Wait, wait”, zice și Hațegan. Este momentul în care centralul întrerupe partida și se îndreaptă spre banca turcilor. Pe fundal se mai aude o dată: „Ăla negru”.

https://twitter.com/Ceeyyhun/status/1336421724359979008?ref_src=twsrc%5Etfw

Arbitrii le-au povestit celor cu care au discutat după partidă ce însemna acel „nu se poate așa ceva!”. Cei de pe banca lui Bașakșehir, în principal Pierre Webo, unul dintre secunzii lui Okan Buruk, i-ar fi jignit pe români din primele momente ale meciului. „Gypsy, gypsy” ar fi auzit românii dinspre banca de rezerve a turcilor.

Informația nu e probată și oricum nu ar scuza derapajul rasist ce a a urmat. Ancheta UEFA va revela întreg filmul incidentului șocant.

Cine a spus ”În țara mea, românii sunt țigani”?

Ulterior, a apărit o înregistrarea video în care se văd discutând arbitrul Colțescu și Neymar și, apoi, cadrul se mută pe ”centralul” Hațegan și doi jucători Bașakșehir. Pe fundal se aude o voce care strigă: „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc «țigani»”.

https://twitter.com/Emishor/status/1336658828205699073?ref_src=twsrc%5Etfw

Până la momentul redactării acestei știri, cel care a spus acea propoziție nu a fost indentificat.

Tot Fanatik a anunțat că nu doar arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu l-a insultat pe Pierre Webo. Cel care se aude pe înregistrare prima dată este asistentul Octavian Șovre. Informația a fost preluată și de cotidianul italian Gazzetta dello Sport.

„Orice a determinat și oricine a fost autorul, rămâne gravitatea gestului”

Oricine a fost autorul gestului, rămâne însă gravitatea faptului care i-a determinat pe jucători să părăsească terenul și pe oficialii UEFA să reprogrameze jocul în această seară la ora 18:55 (n.r. – 19:55, ora României)

Gazzetta dello Sport:

UEFA a transmis că meciul întrerupt marți, la 0-0, va fi reluat miercuri, cu olandezul Danny Makkelie la centru. Acesta va fi ajutat de conaţionalul său Mario Diks şi de polonezul Marcin Boniek, rezervă fiind desemnat tot un polonez, Bartosz Frankowski.

Urmărește-ne pe Google News