Tranzacţia a fost confirmată şi de fani. ”Rapidul este al nostru, al suporterilor. Noi, cei patru care am preluat acţiunile, suntem doar o interfaţă a tuturor suporterilor. Asta înseamnă că fiecare rapidist este, de acum, acţionar la club. Am preferat să nu ne dezvăluim identitatea, pentru a asigura un climat de linişte în timpul negocierilor.
În zilele următoare, vom organiza o conferinţă de presă în care ne vom prezenta intenţiile. De un lucru puteţi fi siguri: Rapid va merge obligatoriu înainte”, a declarat unul dintre noii acţionari ai grupării Rapid, la Digi Sport.
///
Finanţatorul Adrian Zamfir nu se mai arată dispus să le cedeze suporterilor rapidişti acţiunile clubului din Giuleşti, aşa cum promisese.
Clubul Rapid se confruntă cu probleme mari. Jucătorii sunt neplătiţi de mult timp, iar gruparea nu a primit licenţa pentru a putea evolua în viitorul sezon al Ligii I, în cazul în care va termina actuala ediţie a eşalonului secund pe unul dintre locurile promovabile. Recent, finanţatorul Adrian Zamfir a renunţat la funcţiile pe care le deţinea la echipă şi a anunţat că le va ceda suporterilor gratuit acţiunile grupării de lângă Podul Grant. SportNews.ro v-a anunţat, în exclusivitate, numele fanului care urma să conducă legendarul club din Giuleşti.
Liga Suporterilor Rapidişti îl desemnase ca reprezentant pe Adrian Matei (30 de ani), jurist de profesie. Matei urma să preia acţiunile de la Adrian Zamfir, numai că, brusc, acesta din urmă s-a răzgândit!
Finanţatorul Rapidului nu mai vrea să le dea fanilor gratis acţiunile, ci să le vândă! Şi încearcă să-l convingă pe Nicolae Sarcină, un om de afaceri din Târgu-Jiu, să le cumpere! La începutul acestui an, Nicolae Sarcină se arătase interesat să preia Rapidul, dar apoi s-a răzgândit şi a devenit unul dintre sponsorii echipei Pandurii Târgu-Jiu.
Manea: „Acţiunile au fost cedate celor patru suporteri”. Fanii: „Nu e gata!”
Preşedintele Nicolae Manea s-a lăudat astăzi că acţiunile au fost cedate celor patru suporteri. „Azi (n.r. vineri, 30 mai) s-au semnat actele de cedare a acțiunilor de către domnul Zamfir către patru persoane pe care, sincer, nu le știu. Mi-au arătat documentele și am înțeles că nu vor nici acești oameni să iasă în față. Sînt oameni care vor binele Rapidului, așteptăm investitori. Avem aceste acțiuni cedate de domnul Zamfir le pot ceda și ei, mai departe. Orice problemă legată de bani va fi la vedere. Există un singur cont al Rapidului, făcut de administatorul judiciar, unde să intre banii”, a spus fosta glorie a giuleştenilor. „Încă nu e nimic gata”, au reacţionat fanii.
Au sărbătorit 75 de ani de la inaugurarea stadionului Giuleşti
Oficialii rapidişti au decis ca la finalul antrenamentului de vineri seară al echipei pregătite de Viorel Moldovan să permită accesul fanilor în peluza galeriei. ”Vişiniii” au luat această decizie pentru a aniversa, chiar şi cu 11 zile înainte, 75 de ani de la inaugurarea stadionului ”Giuleşti”. Bătrâna arenă va găzdui, sâmbătă, ultimul meci al Rapidului de pe teren propriu din actuala ediţie a Ligii a II-a, care va avea loc împotriva echipei CSMS Iaşi.
Jucătorii actualei echipe au primit din partea fanilor plachete omagiale instripţionate cu textul „75 de ani, Giuleştiul un simbol etern”. În tribune s-au strâns circa 200 de fani care au cântăt pentru simbolul Rapid şi au creat un adevărat show pirotehnic. Fotbaliştii au aprins şi ei torţe.
Stadionul „Giuleşti” a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, la eveniment luând parte, printre alţii, regele Carol al II-lea, prinţul Mihai ”Mare Voievod de Alba Iulia” şi prinţul Paul al Greciei. Ideea construirii stadionului a apărut încă din 1934, dar lucrările au început abia doi ani mai târziu. Proiectul arenei ”Giuleşti” a fost semnat de arhitectul Gheorghe Dumitraşcu.
Multă vreme, stadionul rapidiştilor a fost numit ”Potcoava”, ca urmare a faptului că peluza dinspre calea ferată lipsea. Aceasta a fost ridicată, la început doar pe cadru metalic, la mijlocul anilor 80, iar lucrarea a fost finalizată 10 ani mai târziu.