La 14 ani, a devenit campioana europeana, a castigat turneul de Masters din Italia si a fost desemnata cea mai buna junioara a anului. In 2005, a jucat finala de juniori de la Roland Garros, iar joi a devenit prima romanca in turul trei al unui turneu de Grand Slam ? dupa Ruxandra Dragomir – tot la Roland Garros.
Dupa ultimele rezultate, Raluca (nr. 122 WTA) va intra probabil in top 100, dupa ce a incheiat sezonul trecut pe locul 311. Tanara jucatoare se pregateste la Centrul National de Tenis, unde este antrenata de Silviu Zancu. Pana la performanta din Franta, ea a reusit sa atinga doua semifinale la Memphis (SUA) si Fes (Maroc), la ambele turnee intrand pe tabloul principal dupa calificari.
Raluca a inceput sa joace tenis la 7 ani. ‘Eram foarte activa, aveam multa energie, astfel ca parintii mei au decis ca ar fi bine sa fac sport in mod organizat si m-au dus la tenis. Le-a placut si dumnealor, era interesant, elegant, dar si mie. La inceput nu ma gandeam eu la performanta, povestea pustoaica pentru site-ul www.eva.ro, din care vom reda pasaje in continuare.
Raluca Olaru
Data nasterii: 3 martie 1989.
Clasament actual la simplu: 122 WTA.
Cea mai buna clasare: 122 (21 mai 2007).
Clasament actual la dublu: 377.
Castiguri la seniori (anul 2007): 51.713 $.
Dupa Roland Garros a luat un cec de 39.400 € si 75 de puncte WTA.
De cine a trecut la Roland Garros
Calificari
Tur I: 6-2, 6-4 cu Sara Errani (Italia);
Tur II: 6-1, 7-5 cu Ekaterina Makarova (Rusia);
Tur III: 6-3, 2-6, 6-4 cu Angelika Bachmann (Germania).
Tablou principal
Tur I: 6-4, 6-1 cu Iulia Vakulenko (Ucraina, nr. 30);
Tur II: 6-3, 6-0 cu Tatiana Pucek (Belarus);
Tur III: 2-6, 0-6, cu Ana Ivanovici (Serbia, nr. 7).
Modelul Kim Clijsters
Raluca a povestit pentru ‘eva.ro ca modelul ei e belgianca Kim Clijsters, ‘atat pentru jocul pe care l-a practicat, dar mai ales pentru personalitatea ei. Am avut si ocazia s-o intalnesc o data, la Wimbledon, la o petrecere la care au fost invitate toate jucatoarele. Mi s-a parut o persoana placuta si sociabila.
Raluca Olaru despre…
Adversar. ‘Il studiez. Incerc sa-mi dau seama ce puncte forte sau slabe are, cum loveste mingea, cum se misca, daca se demoralizeaza cand pierde un set….
Suprafata. ‘Prefer zgura, pentru ca in Romania nu exista multe terenuri rapide. Pe iarba e ciudat, mingea nu sare… Apoi, eu nu sunt o jucatoare numai de forta, pentru care sa fie avantajos terenul rapid….
Joc. ‘Imi place si simplu, dar si dublu, pentru ca mereu m-au atras jocurile de echipa. Trebuie sa formezi un tot unitar, sa fie o comuniune cat mai buna intre jucatoare.
Intra pe teren cu dreptul
Tenismena a recunoscut ca are superstitii: ‘Intru pe teren cu piciorul drept. De asemenea, intr-o vreme jucam numai cu sapca (foto) si imi purta noroc. Acum am un prosop norocos verde, desi culoarea mea preferata este albastrul!. Sportiva spune ca nu urmeaza un regim strict, ‘dar sunt atenta la ce mananc. Predomina salatele, fructele si legumele, carnea de pui. Pestele nu-mi place, desi e foarte sanatos.
Culmea antrenamentelor: doar o zi libera
Munceste ca nebuna: doua antrenamente zilnic, unul dimineata, de o ora si jumatate, ‘cand joc tenis, celalalt la amiaza, de doua ore, ‘cand fac exercitii de forta, miscare in teren si rezistenta. Are o singura zi libera pe saptamana. Duminica!