Kehinde Abdul Feyi Fatai, Chinonso Henry Ihelewere, Mansour Abdul Rasak şi Uche Okoro erau cei patru nigeriani aduşi acum doi ani la Constanţa, de Farul, în mandatul antrenorului Ion Marin. Dintre ei, doar ”Kenny” a explodat.

Transferat la începutul sezonului de Astra, atacantul e cel mai în formă jucător din lotul lui Tibor Selymes. ”Am fost foarte fericit după ce am marcat şi vreau să marchez cât mai mult în continuare. Sunt african, iubesc Africa, iar cele două vizite pe an acasă sunt prea puţin. Faptul că am învăţat româneşte m-a ajutat foarte mult, dar la început a fost foarte greu”, a declarat Fatai, care, pentru a rămâne în România a declinat o ofertă din liga a treia franceză, de la Strasbourg.

Şi-a adus fratele geamăn la Ploieşti

Puştiul nigerian, care îl are ca idol pe Thierry Henry şi care e poreclit de colegi ”Titi”, precum modelul său, munceşte din greu pentru familia sa.

”Acasă, la Jos, am trei fraţi şi o soră, pentru ei trag din greu. Între ei, e şi un frate geamăn, Taiye, care a evoluat ca mijlocaş defensiv în Egipt şi care este poreclit „Carlos” după asemănarea cu celebrul fundaş stânga brazilian. L-am adus şi pe el la Astra”, a declarat Kehinde.

Fotbalistul încasează un contract anual de 50.000 de euro, jumătate din sumă trimiţând-o în Nigeria. ”Vreau să demonstrez că am valoare”, a mai spus Fatai, care a participat cu naţionala Under 20 a ţării sale la Mondiale: ”Cel mai fericit moment, în fotbal? Când am marcat la CM în meciul cu Tahiti. Sper să o fac şi pentru prima reprezentativă”.

La Astra, atacantul de culoare s-a acomodat imediat, mai ales că îl are coleg de cameră pe liberianul Ben Teekloh, cu care a jucat şi la Farul. Kehinde a luat lecţii intensive de limba română, iar rezultatele au început să se vadă! Dintre mâncărurile româneşti, lui ”Kenny” îi plac preparatele de pui, dar a descoperit cu plăcere şi mămăliga.

Alte pasiuni? ”Play station şi filmele de acţiune, dar parcă eu joc mai bine în realitate. Să nu uit! Îmi plac româncele, am chiar o prietenă de aici”, glumeşte ”Kenny”.

”La Astra, se pot face performanţe mai mari”

Tehnicianul echipei Astra Ploieşti, Tibor Selymes, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu Sportul, scor 1-0, că formaţia adversă a avut o posesie mai bună, dar jucătorii săi au fost mai pragmatici: „Sunt bucuros, aveam nevoie de cele trei puncte să ieşim din zona asta fierbinte. Sportul a avut o posesie mult mai bună, dar noi am fost mai pragmatici. Am plecat de la Sportul să facem performanţe mai mari şi eu cred că se pot face la Astra. Sunt şi resentimente, normal, am muncit un an şi patru luni aici, dar asta este, suntem profesionişti”, a spus Tibor Selymes, care a antrenat echipa din Regie până în etapa a VI-a a Ligii I, când a preluat formaţia Astra, el fiind înlocuit la gruparea studenţească de Viorel Moldovan.

„În fotbal greşeala se plăteşte. Am pierdut trei puncte importante, băieţii trebuie să-şi dea seama că e prima ligă, ne trebuie mai multă concentrare şi mult mai multă muncă. Cu boemia în vârful degetelor e foarte greu”, a spus şi Viorel Moldovan, tehnicianul Sportului.

Sursă foto: www.fcastraploiesti.ro

Urmărește-ne pe Google News