Ambiţioşii fotbalişti moldoveni de la FC Botoşani, aflaţi foarte aproape de debutul în premieră în Liga I, ar putea să nu aibă parte de bucuria de a fi încurajaţi de un număr mare de supoteri la primele meciuri disputate în primul eşalon. Asta deoarece sunt şanse mari ca fanii să fie obligaţi să străbată 120 de kilometri, până la Iaşi, ca să fie alături de echipă la partidele pe teren propriu, dacă stadionul nu e gata.
„Este foarte, foarte, foarte greu ca noi pe 20 iulie, când va avea loc prima etapă a Ligii I, să avem un stadion aşa cum se cere. E complicat. Dacă nu te apuci până pe 1 iunie de treabă, nu ai cum să termini lucrările. Poţi să stai în cap”, a declarat Valeriu Iftime, preşedintele FC Botoşani. Oficialul şi-a îndreptat acuzele pentru această situaţie spre edilii locali. „E treaba primarului. Problema nu este la noi”, a spus Valeriu Iftime.
Aruncă vina unii pe alţii
Reprezentanţii administraţiei locale susţin că s-a întocmit un proiect de modernizare a „Municipalului”, care cuprinde mai multe lucrări solicitate de Federaţia Română de Fotbal (FRF) în vederea omologării stadionului. „Noi sperăm să semnăm contractul în prima decadă a lunii iunie cu antreprenorul general. Asta în cazul în care nu vor fi contestaţii la licitaţie. Sincer, şansele ca pe 20 iulie «Municipalul» să găzduiască jocuri de prima ligă sunt de maximum 50%”, a specificat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice Sport şi Agrement Botoşani, instituţie care are în administrare stadionul din oraş.
Primarul municipiului, Ovidiu Portariuc, a susţinut că autorităţile locale au arătat deschidere către FC Botoşani, dar că oficialii echipei au tergiversat proiectul de lucrări de modernizare. Acesta a mai spus că nu se puteau face investiţiile la stadion prin achiziţii directe pentru că se doreşte o lucrare unitară şi de aceea s-a optat pentru licitaţie publică, o variantă de mai lungă durată.
În replică, preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, afirmă că a avut mai multe întrevederi cu autorităţile locale pe tema modernizării stadionului şi că „acum nu mai are rost să aruncăm pisica unu altuia, ci să ne apucăm cât mai repede de treabă ca să jucăm încă din prima etapă acasă”.
 
 

Urmărește-ne pe Google News