Taban a reacţionat după ce, pe site-ul oficial al Rapidului, s-a invocat şi acest fapt printre „pietrele de moară” care au dus gruparea în pragul colapsului. „Respingerea dosarului de licenţiere de către Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere s-ar datora, între altele, faptului că, în aşa – numitul Dosar al Transferurilor, FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă, în cadrul procesului penal, împotriva fostului finanţator al clubului, domnul Gheorghe Copos”, a precizat Taban, într-un comunicat.
„Oficialii actuali ai clubului susţin că FC Rapid ar putea fi îndreptăţit să solicite şi să primească din partea domnului Copos sume de bani care ar reprezenta un prejudiciu cauzat de acesta clubului. Dosarul Transferurilor a vizat acordurile de transfer ale drepturilor federative ale jucătorilor Dulca Cristian şi Bratu Florin”, primul realizat în decembrie 1998, iar al doilea în septembrie 2003, se arată în comunicatul emis de Taban către Mediafax.
„Societatea Fotbal Club Rapid SA a fost înfiinţată în martie 2006, prin aportul în natură şi în numerar al unor persoane fizice şi persoane juridice şi nu prin absorbţia sau comasarea altor entităţi juridice ce purtau în denumire sintagma «Rapid». Această informaţie poate fi verificată de oricine, la Oficiul Registrului Comerţului. Ca atare, societatea FC Rapid SA nu se putea constitui parte civilă întrucât cei doi fotbalişti mai sus amintiţi nu au fost niciodată jucători ai acestei societăţi. Transferurile lor au fost perfectate de alte structuri, în perioada 1998–2003, deci cu mult timp înainte de înfiinţarea societăţii Fotbal Club Rapid SA. Este evident că FC Rapid SA nu putea să înregistreze în patrimoniul său un prejudiciu înainte de înfiinţarea sa ca entitate juridică, motiv pentru care nici nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal”, a încheiat Taban.