Dănuț Prodea (32 de ani) este bucătarul care le gătește fetelor din echipa de Fed Cup a României, dar și rivalelor venite din Spania. Prodea lucrează de opt ani la complexul sportiv Viva din Galați, acolo unde sunt cazate, începând de luni, cele două delegații. Prodea a lucrat în Spania și Anglia.
”Ni s-a cerut ca toate produsele să fie proaspete. Să nu aducem mâncare congelată, chestii de genul ăsta. Doctorul echipei Spaniei discută cu noi”, a dezvăluit Prodea (foto).
Simona Halep și colegele ei preferă salatele, pastele și carnea, cea de vită și cea de pui. La români nu există un doctor care să dea indicații bucătarului!
”Simona Halep nu este deloc pretențioasă. Este chiar modestă, pentru valoarea ei. Nu a ridicat niciun fel de pretenție gastronomică”, spune specialistul culinar.
Ibericele au mâncat paella de marisco, fructe de mare și pește din Mediterana, a dezvăluit Priodea, iar aseară au mâncare tradițional românește. Nu au ratat nici sarmalele.
Simona Halep a avut pretenții de alt gen. Ea a cerut ca temperatura în sala ”Dunărea”, transformată dintr-un patinoar, să fie, la jocurile de mâine și de duminică, de minimum 22 de grade, urmând să evolueze pe o suprafețe asemănătoare de cea existentă în Singapore, la Turneul Campioanelor, unde Halep a jucat finala.
Dacă trece de Spania, România va disputa play-off-ul pentru accederea în Grupa I Mondială. În sală s-au montat lumini speciale, cu ajutorul a șase scripeți, conform solicitărilor făcute de ITF. Meciurile de mâine încep la ora 13.00, prima intrând în arenă Simona Halep.
Corespondență din Galați de la Răzvan Ionașcu și de la Daniel Conțescu