„USA Gymnastics a fost notificată luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv că regulile lor nu permit ca o hotărâre arbitrală să fie reconsiderată chiar şi atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente”, a notat Federaţia americană de gimnastică, citată de Digi24.

„Suntem profund dezamăgiţi de notificare şi vom continua să urmăm toate căile posibile şi procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a asigura punctajul corect, clasarea şi medalia pentru Jordan”, a notat Federaţia americană de gimnastică.

Anunțul vine după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv – TAS a respins cererea americanilor de a redeschide cazul concursului de la sol, iar bronzul va rămâne la Ana Maria Bărbosu.

USA Gymnastics anunțase că a prezentat dovezi suplimentare la TAS duminică, după ce organismul internaţional cu sediul la Lausanne decisese în favoarea unui apel al româncei Ana Bărbosu, care va urca astfel pe locul al treilea în concurs.

Medalia de bronz intrată inițial în posesia americancei Jordan Chiles a fost reatribuită pe 10 august gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Gimnasta noastră a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a mărit nota de la 13,666 la 13,766 și a urcat-o peste româncă.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News