“De ce tocmai acum? Federaţia noastră s-a afiliat la FIFA în 1996. De atunci, nu au existat niciodat ă semnale referitoare la impunerea unui nou statut de către forurile internaţionale. Asta până în 2010. Faptul că pentru prima oară ne batem cu şanse reale pentru un loc la un turneu final poate fi doar o coincidenţă. Sau nu…”, ne-a spus jurnalistul Amar Nezirici. Ipoteza a fost lansată de ziaristul bosniac fără să ştie că Mircea Sandu, şeful Federaţiei Române, ocupă funcţia de membru executiv al UEFA din 2007.
Cazul «Sportul»
Problema bosniacilor e că au şefi la fotbal stabiliţi pe criterii politico-religioase, care se schimbă la fiecare 18 luni. Un alt jurnalist, de la site-ul www.sarajevo-x.com, dezvăluie că nu FIFA s-a autosesizat, ci UEFA, prin Marcel Benz. În 2006, în calitate de director adjunct al Comisiei de Licenţiere UEFA, el a retrogradat practic Sportul. Pandurii Tg. Jiu a rămas în Liga I, asta după ce preşedintele gorjenilor, Marin Condescu, contribuise la realegerea lui Sandu ca şef al FRF.
Cum vor să fenteze decizia
Prima reacţie a UEFA a fost să suspende pe două luni federaţia bosniacă, decizie ce intră în vigoare azi. Pe de altă parte, cei trei reprezentanţi ai croaţilor, sârbilor şi musulmanilor vor face un compromis: schimbă procedura prin care e ales preşedintele. În loc de rotaţie de 18 luni, vor face alegeri în acelaşi termen, pe care vor avea grijă să le câştige pe rând!

Urmărește-ne pe Google News