Halterofilii Tomasz Zielinski (Polonia) — norandrosteron—, Izzat Artikov (Kirghizstan) — stricnină — și Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia) — testosteron — au fost descalificați și rezultatele lor au fost anulate, în timp ce în cazul lui Sîncrăian, găsit pozitiv la testosteron, IWF ”nu a luat o decizie finală cu privire la măsurile și/sau sancțiunile legate de participarea sa la JO 2016”.

Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu începând cu data de 30 septembrie de către Federația Internațional de Haltere (IWF), pentru un test antidoping pozitiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, și o decizie finală în acest caz va veni după analizarea probei B, după cum a precizat Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere.

Dacă Sîncrăian va fi găsit pozitiv și la contraexpertiză, atunci el va fi exclus din viața sportivă, deoarece a mai fost suspendat pentru dopaj (23 septembrie 2013 — 23 septembrie 2015).

Postul public de televiziune TVR a anunțat la 29 august că halterofilul Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmând să îi fie retrasă medalia. „Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. România va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui să plătească 100.000 de euro către CIO. În cadrul COSR există voci care susțin că amenda trebuie plătită de Federația Română de Haltere și de sportivul aflat în culpă”, a anunțat TVR la acel moment.

La 13 august, halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sîncrăian a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

 
 

Urmărește-ne pe Google News