Spre deosebire de băieţi, care se vânează şi se bat pe unde apucă, fetele din galerii se declară antiviolenţă şi, până la incidentele de la Cluj, înaintea meciului CFR – FC Timişoara, când suporterele din Kamikaze (U. Cluj) s-au bătut cu cele din ABLAZE (CFR), nu au fost înregistrate violenţe în rândurile brigăzilor feminine. Libertatea a stat de vorbă cu Lăcrămioara (Granata Girls – Rapid).
“Fetele dau, cu siguranţă, culoare unei peluze. Au alte idei, alt comportament. La început, bărbaţii ne spuneau în faţă să trecem la cratiţă, dar acum ne lasă în pace. În altă ordine de idei, mă deranjează că în România, din păcate, nu prea se respectă termenul de ultras. Au loc prea multe bătăi fără sens. M-au surprins incidentele de la Cluj şi mi se par penibile. Au fost nişte fete care s-au pălmuit şi s-au păruit! Pe noi ne interesează doar să facem atmosferă în tribună şi să ne susţinem echipa. Bineînţeles, ne vom apăra, dacă va fi cazul, dar nu căutăm bătaie”, a punctat Lăcrămioara.
Fetele ultras din fotbalul românesc:
Girls – U. Craiova
Granata Girls – Rapid
Blue White Ladies – Poli Iaşi
Power Puff – Dinamo
ABLAZE – CFR
Kamikaze – U. Cluj
South Girls – Farul
Banatica – FC Timişoara
Membră în brigadă la un an
Şi pentru că cele mai multe tinere sunt angajate, unele chiar mămici, trebuie să găsească înţelegerea şefilor şi să lucreze multe ore peste program ca să recupereze: “Unele dintre noi avem şefi înţelegători şi ne lasă să stăm peste program, chiar şi noaptea, iar atunci când mergem în deplasare nu ne fac probleme. Altele se confruntă cu greutăţi şi mai mari, că pleacă de lângă familie. Andreea, o membră de-a noastră, are o fetiţă de un an. Ea e şi cea mai tânără componentă a Granata Girls”, a spus Lăcrămioara, din gruparea rapidistă.