Naţionala României e singura din lume care a participat la toate ediţiile Mondialului, cea de la finalul acestui an (Serbia, 7-22 decembrie) fiind a 21-a din istorie! Returul cu slovacele a fost o formalitate. La turneul final sunt calificate deja Serbia (gazdă), Norvegia (campioană mondială), Muntenegru şi Ungaria, Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia şi Australia.
Pintea şi Ţăcălie, cele mai bune
Cele mai bune jucătoare ale remaniatei echipe a lui Gheorghe Tadici, în partida de sâmbătă, au fost interul Adriana Ţăcălie (24 de ani, Corona Braşov), câştigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost Podgorica, autoare a 11 goluri, şi pivotul Crina Pintea (23 de ani, HC Zalău). Tânăra Pintea, de loc din Podu Turcului (Bacău), e febleţea lui “nea Ghiţă”. A a juns la lot şi a evoluat la E u r o 2012 după doar şase ani de activitate! Masivul pivot de 1,86 metri, liderul noului val al tricolorelor, s-a apucat de acest sport abia la 16 ani. Atunci, eleva de clasa a X-a la o şcoală din Bacău i-a trimis o scrisoare direct lui Tadici, antrenor care tocmai luase argintul mondial de la St. Petersburg: “Spre marea mea mirare, dânsul a acceptat să mă cunoască!”. “Moldovencele sunt bune la canotaj, dar am simţit că are potenţial pentru handbal”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici în ProSport. A început de la zero, a progresat, face şi atac, şi apărare, e tehnică! Pentru “Polenova de România” urmează CM 2013!

Super Minaur, în locul Oltchimului

Oltchim nu s-a înscris în Liga Campionilor, iar pentru liga naţională se va lua o decizie la finalul lunii . “Clubul e în insolvenţă. Încercăm formarea unui nou club care să ducă tradiţia mai departe. Păcat, era ca şi copilul meu, născut în 1979”, a declarat şeful onorific Ion Gavrilescu. În locul oltencelor, dar în preliminariile Ligii, nu direct în grupe, va evolua Minaur Baia Mare, locul trei şi deţinătoarea Cupei. În Maramureş au fost aduse Ada Nechita, Smedescu, Geiger, Buceschi, L. Marin şi Chirilă!
foto: Gazeta Sporturilor

Urmărește-ne pe Google News