Lăcătuş (10 titluri şi 7 Cupe, ca jucător al Ste­lei) s-a gândit toa­tă noap­­tea de după meci ce să facă: să renunţe sau să continue în Ghen­cea. Sudăl­mile pa­tronului l-au convins să plece. „Gigi a creat o at­mosferă proas­tă şi am considerat că trebuie să mă retrag. Declara­ţiile lui m-au făcut să iau această decizie. E o ex­pe­­rienţă din care pot învăţa ceva”, a măr­turi­sit „Fia­ra”, care s-a pre­zentat, ieri, la stadi­on, şi-a strâns lucrurile şi a plecat, fără să mai vorbească cu jucătorii.

Apoi, Lăcătuş s-a în­­tâlnit cu Becali, stabi­lind de comun a­cord să se despartă în condi­ţii amiabile. „Ma­rius a de­mi­sionat, preferând să se sacrifice pentru echi­­pă. Rămâ­nem prieteni, ne-am despărţit în con­diţii amiabile, nu cu tam-tam. Asta e! Cel mai rău îmi pare că mă despart de omul Ma­rius”, a declarat, du­pă întreve­de­rea cu teh­ni­­cianul, finanţatorul. A­cesta a adăugat: „Din­tre toţi antrenorii de la Stea­ua care au plecat, cel mai rău îmi pare de Marius. E un om bun, dar nici el nu are noroc. Dacă avea, echi­pa acumula a­­cum 9 punc­te în Ligă. M-am consultat cu Marius să vedem pe cine aducem pe bancă”.

«Antrenorul e mereu vinovat»

„Când e­chipa nu mer­ge bine, primul care plăteşte este an­­tre­­no­rul! Decât să su­fere formaţia şi suporterii, mai bine oprim lu­crurile acum. A fost un an destul de bun, pu­team obţine mai mult”, a spus Marius, cu lacrimi în ochi.

Ce spun oamenii de fotbal

Victor Piţurcă: „Lăcă­tuş nu trebuia să demisioneze! El putea să se aştepte la un «atac» din partea conducerii clubului”.

Emeric Ienei: „Marius nu trebuia să pună la suflet ce a zis Gigi Becali. Era bine dacă rămânea în conti­nuare antrenor la Steaua”.

Dumitru Dra­go­mir: „Ş-a dat demisia, fiindcă n-a ascultat de patron. Lăcătuş nu trebuia să plece acum, ci în iarnă”.

Dan Petrescu sau Dorinel Munteanu?

Gigi Becali a anunţat că în 2-3 zile va numi un alt tehnician. „O să vină un alt antre­nor, şi cu asta basta. Dacă Hagi era băiat cu­minte, poate se în­tor­cea el. Deocam­da­tă, interimar este fostul secund, italia­nul Massimo Pedra­z­zini”, a spus patro­nul clubului Steaua, care a completat: „Arthuro a fost trimis la echipa a doua”. Pe lista lui Becali se află Victor Piţurcă, Dan Petres­cu (foto), Igor Protasov, Ioan Andone şi Dori­nel Munteanu. Cele mai mari şanse le au tehnicianul de la Urziceni, Dan Pe­tres­cu, şi „Munti”.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News