Pe val la Fiorentina, unde marchează cu o frecvenţă de metronom, “Briliantul” face dezvăluiri inedite. La vârsta copilăriei, când doar visa să ajungă un nume cunoscut, Adrian Mutu, proaspăt debutant la echipa de copii a lui FC Argeş, a fost marcat de un film sud-american, difuzat la Televiziunea Română.

Este vorba despre pelicula intitulată sugestiv “Centrul înaintaş a murit în zori”. Surse din anturajul actualului star al lui AC Fiorentina ne-au dezvăluit că acesta îşi aminteşte şi astăzi cu mare plăcere de acel film.

“Adrian povesteşte de fiecare dată că, la finalul acelui film, în care eroul principal îşi dădea viaţa pe teren, s-a decis în privinţa viitorului său. Din acea seară, nu a visat decât un singur lucru: să devină un mare jucător de fotbal. Iar această dorinţă i s-a îndeplinit”, a precizat pentru Libertatea un prieten al celui mai în vogă jucător din Serie A.

Vrea să revadă producţia

La vremea difuzării filmului, mijloacele de înregistrare video reprezentau o raritate în România, acestea aflându-se doar în posesia protipendadei.

După mai bine de 20 de ani, Adrian şi-ar dori să revadă acel film, care se află acum în arhivele televiziunii naţionale. “Îşi doreşte foarte mult să revadă acum acel film care i-a marcat copilăria”, a mai afirmat respectiva sursă.

Difuzat la noi în 1983

“Centrul înaintaş a murit în zori” este o piesă de teatru, scrisă de dramaturgul argentinian Agustin Cuzzani (1924-1987). Pelicula îl are în prim-plan pe atacantul Aristides “Cacho” Garibaldi, idol al echipei FC Nahuel Athletic Club. Pentru a salva echipa de la faliment, fotbalistul este vândut unui bogătaş, “Lupus”, care plăteşte pentru el 10.000.000 $ doar cu scopul de a-şi completa “colecţia” de vedete din toate domeniile. Satira a fost creată în 1955 şi apoi jucată prima oară în 1961. Regizorul René Mugica a realizat scenariul filmului, în 1977, acesta fiind difuzat sub forma a 13 episoade şi în România, în 1983, când Mutu avea 4 ani. Filmul păstrează personajul principal, însă ideea şi intriga sunt total diferite.

Gol cu scântei

Mutu s-a specializat în goluri decisive. După hattrick- ul cu Genoa (3-3), Adi a marcat, duminică, în minutul 90+4 al partidei cu Chievo (2-1): “Briliantul” a câştigat un duel la limita regulamentului cu Mandelli, a pasat în stânga, centrare, mingea i-a revenit şi românul a şutat cu sete, înscriind cu noroc, după o deviere a unei jucător de la Chievo. După golul lui Adi, veronezii au luat foc, sărind la gâtul românului şi al arbitrului. “Mutu a avut o intrare de kung-fu, iar arbitrul s-a făcut că nu vede”, a ţipat Domenico Di Carlo, antrenorul de la Chievo. La final, Adi a evitat să se refere la acea fază: “Cert e că trebuie să ne îmbunătăţim jocul. Altfel, pierdem locul patru şi e rău!”.

Urmărește-ne pe Google News