FC LIVERPOOL – FC SEVILLA 1-3 VIDEO
Daniel Sturridge (35) / Kevin Gameiro (46), Coke (64 și 70)

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Cu 35.000 de spectatori pe St. James Park din Basel, Sevilla a câștigat, la Basel, Liga Europa, după 3-1 cu Liverpool.

Liverpool a deschis scorul, a condus la finele primei reprize, dar a fost cotropită după pauză de furia ibericilor.

Sevilla câștigă a doua competiție europeană intercluburi pentru a treia oară la rând! Aceasta e al cincilea trofeu Europa League câștigat de Sevilla în istorie (2005-2006, 2006-2007, 2013-2014, 2014-2015 și 2015-2016).

FINAL

Min. 90+2 – Vitolo ratează 1-4. Sebastian Cristoforo îî ia locul lui Banega. Galben și pentru Nathaniel Clyne, de la Liverpool.

Patru minute de prelungire.

Min. 89 – Vicente Iborra în locul lui Kevin Gameiro, la Sevilla.

Min. 82 – Disperare la Liverpool. Christian Benteke a intrat în locul lui Kolo Toure. 

Min. 78 – Adil Rami iese de pe teren, dar, cu un minut înainte, a primit un cartonaș galben. Francezul a fost înlocuit cu Thimothee Kolodziejczak.

Min. 73 – Klopp mută din nou,. Intră Joe Adam în locul lui Adam Lallana. Liverpool este cu spatele la zid.

Min. 72 – După Ever Banega (57), de la Sevilla, și Divock Origi, de la Liverpool, ia ”galben”. Ultimul, pentru proteste. A cerut ofsaid la ultimul gol al lui Coke.

Min. 70 – GOOOL SEVILLA. Coke face ”dubla”, meciul pare încheiat: 1-3.

Min. 69 – Klopp mută cu Origi în locul lui Firmino.

Min. 64 – GOOOOL SEVILLA. Coke șutează ”întors”, din marginea careului mare, fără speranțe pentru Mignolet: 1-2.

Min. 60 – Gameiro este aproape de ”dublă”. Lovește eronat mingea, iar portarul ”cormoranilor” parează. Rămâne 1-1.

Min. 56 – Galben și Vitolo. Egalitate și la catonașe, 1-1.

Min. 46 – GOOOOL SEVILLA. Kevin Gameiro, adversarul României pe 10 iunie, readuce egalitatea, la prima fază a reprizei secunde. Au trecut doar 15 secunde. Francezul a reluat de la doi metri de poartă centrarea lui Mariano, pornit într-o cursă furibundă pe banda dreaptă. Este al 29-lea gol al sezonului pentru Gameiro, care este convocat de Didier Deschamps pentru Euro 2016 (pe 10 iunie va avea loc meciul Franța – România): 1-1.

Min. 46 – S-a reluat partida. Trofeul este în buzunarul britanicilor. Nu s-a făcut nicio modificare.

PAUZĂ

Min. 39 – Gol anulat pentru Liverpool. Lovren a trimis mingea spre poarta rivalilor, dar Sturridge, intercalat pe traseu, a deviat-o, fiind în ofsaid.

Min. 35 – GOOOL LIVERPOOL. Daniel Sturridge a deschis scorul cu un șut la colțul lung, cu exteriorul: 1-0.

Min. 30 – Dejan Lovren a oprit un contraatac al andaluzilor ș ia fost avertizat cu ”galben”. Este primul cartonaș galben al finalei.

Min. 18 – Fiecare formație se protejează.

Min. 8 – Primul șut pe poartă aparține ”cormoranilor”.

Min. 5 – Finala de la Basel nu are încă faze de poartă.

Min. 1 – A început finala, cu Sevilla în atac.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

FC Liverpool și FC Sevilla se vor întâlni diseară, pe stadionul „St.Jakob Park”, din Basel, în ceea ce promite a fi cea mai frumoasă finală a Ligii Europa din istorie. De ce? Pentru că față în față se află două echipe cu un „ADN” aparte, care știu ce e succesul și ce e spectacolul.

Andaluzii au dominat autoritar competiția în ultima decadă, câștigând de patru ori trofeul în ultimii zece ani (2006, 2007, 2014, 2015). Dacă va reuși un nou succes, echipa din Sevilla va stabili un record greu de doborât: va face „hattrick-ul” de trofee în această competiție.

Dar nici FC Liverpool nu este Middlesbrough, Espanol Barcelona, „blestemata” Benfica Lisabona sau Dnepr Dnepropetyrovsk, echipele pe care le-a bătut în precedentele finale. Middlesbrough și Dnepr sunt echipe, totuși, de rang inferior, care probabil nu vor mai ajunge niciodată într-o asemenea fază, iar Espanol și Benfica duc cu ele „blesteme” grele, care le-au împiedicat să se bucure în Europa.

FC Liverpool are un palmares mult mai spectaculos, în care strălucesc 5 trofee de Liga Campionilor și 3 de Liga Europa (ce e drept, toate luate când trofeul se numea Cupa UEFA). Ultimul succes al „cormoranilor” în UEFA a fost cel din 2001, cu alți spanioli, de la Deportivo Alaves, după o finală cum alta n-a fost, un incredibil 5-4.

În plus, dincolo de istorie, ambele grupări au pe băncile tehnice doi „nebuni”, doi antrenori care ar fi în stare să-i motiveze să lupte până la epuizare și pe cei mai leneși fotbaliști din lume.

„Sunt foarte fericit că pot să trăiesc acest moment cu această echipă. Când am ajuns aici, am găsit multă neîncredere la aceşti jucători. Acum, mă bucur foarte mult că au demonstrat cât de puternici sunt. Ambele echipe au tratat foarte, foarte serios această competiţie, iar acum suntem aici. Merităm această finală”, a spus „Jurgen Klopp, neamțul care pare a fi capabil să-i readucă sclipirea din trecut echipei din Liverpool.

„De câte ori fotbalul îți oferă o șansă, trebuie să profiți de ea. Ceea ce am cucerit în ultimii ani, nu se poate opri, trebuie să experimentăm din nou acea bucurie. fanii noștri se uită la această echipă ca la a doua nevastă sau la a doua prietenă. Liverpool este una dintre cele mai mari echipe din lume, are o istorie fantastică. Echipa lor s-a schimbat sub conducerea noului tehnician”, a completat Unai Emery, antrenorul andaluzilor.

FC LIVERPOOL – FC SEVILLA (ora 21.45, Pro TV, Dolce)

Echipele probabile

FC LIVERPOOL: Mignolet – Clyne, Lovren, Touré, Moreno – Lallana, Can, Milner – Firmino, Sturridge, Coutinho. Antrenor: Jurgen Klopp

FC SEVILLA: David Soria – Mariano, Rami, Carriço, Escudero – Krychowiak, NZonzi – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro. Antrenor: Unai Emery

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)

 

Urmărește-ne pe Google News