”N-am mai văzut un ban din luna decembrie, primarul ne e dator cu salariile, 50.000 de lei în total”, au dezvăluit fotbaliştii din Voluntari. ”Salariile sunt între 1.200 şi 2.000 de lei, iar condiţiile de antrenament sunt catastrofale. Ne schimbăm la sala de sport din oraş, teren de antrenament nu avem, nici medic sau maseur! Chiar şi aşa, pretenţiile sunt foarte mari, ba chiar la începutul sezonului obiectivul era promovarea”, susţin jucătorii.

La finele turului, FC Voluntari are 22 de puncte, fiind la 13 ”lungimi” de liderul seriei din liga a treia, Unirea Slobozia. ”În afara faptului că nu am primit salariul din decembrie încoace, în turul campionatului ni s-a taiat 40% din salariu pe două luni. Şefii au venit apoi şi ne-au minţit că dacă batem următoarele 3 meciuri, ne dau restantele de 40%. Am bătut şi nimic…”, îşi varsă năduful ilfovenii.

Echipa de fotbal, care trăieşte din banii Primăriei Voluntari, e antrenantă de celebrul Romică Bunică, atacantul care a fost ”călăul” Stelei, acum câţiva ani, când juca la Gloria Buzău, ”Steluţa 2”, şi a egalat trupa din Ghencea cu un gol nedorit de nimeni, în finalul meciului, acea reuşită determinând clubul lui Gigi Becali să piardă titlul din 2008.

La Voluntari evoluează şi fotbalişti mai răsăriţi, cu prezenţe în prima ligă, Alex Gheorghiţă, Radu Cozma, Dorel Ghirie sau Cristi Turcu, care au şi salarii mai mari, de 2.300-2.500 de lei.

Bunică: ”La alţii e prăpăd, la noi e bine”

Antrenorul Romeo Bunică (36 de ani) mărturiseşte că problemele nu sunt atât de grave pe cât le prezintă unii jucători.

”Există nişte restanţe de natură financiară, dar jucătorii nu şi-au primit banii din ianuarie. Nu există problemele de la alte echipe din Liga a III-a, unde fotbaliştii nu şi-au primit banii în ultimele şase-şapte luni. La alţii e prăpăd, aşa că la noi e bine. Sunt restanţe de o lună, iar săptămâna viitoare oricum jucătorii îşi vor lua banii. Echipa e susţinută financiar exclusiv de către Primăria Voluntari, iar obiectivul să promovăm a fost propus de mine, pentru că nu putem bate pasul pe loc”, a explicat tehnicianul.

”Noroc cu Bunică!”

”Într-adevăr, domnul Pandele se ocupă de oraş, e curat, e asfaltat, lumea e mulţumită de el, însă să ne spună, dacă nu vrea fotbal, că plecăm. Se vrea performanţă moca”, avertizează sportivii, care joi au refuzat să se mai antreneze, după ce au fost la un pas să părăsească stagiul de la Sărata Monteoru.

”Noroc cu Bunică, care, apropo, e antrenor valoros, face pregătire bună, el ne convinge să nu plecăm”, conchid jucătorii.

Doar trei prime de joc în tur

Jucătorii de la Voluntari nu au luat în tur decât trei prime. ”Deşi trebuia să luăm mai mulţi bani, aici nu comentăm”, spun fotbaliştii, care au promişi 400 de lei (acasă) şi 800 de lei ”afară”, cât sunt pe locurile 1-3, 300 şi 600 de lei pentru locurile 4-6 şi aşa mai departe. În plus, la începutul sezonului, primarul Pandele anunţase o primă totală de 100.000 de euro în cazul promovării în liga a doua. Momentan nu se pune problema.

Joacă la Popeşti-Leordeni

Chiar dacă la un moment dat se acredita ideea că se va construi un stadion la Voluntari, pe care să se mute Unirea Urziceni, nu există o arenă adevărată în oraşul ilfovean. Echipa joacă pe terenul ”Viscofil”, din Popeşti Leordeni, în faţa prietenelor şi a iubitelor jucătorilor.

Jucătorii au fost duşi cu vorba

Recent, fotbaliştii de la Voluntari au fost chemaţi la negocieri şi au acceptat, din cauza crizei şi a performanţelor modeste, să semneze contracte cu salarii mai mici. ”Am semnat şi au zis că înainte să plecăm în cantonament avem banii restanţi. Pe timpul cantonamentului, şefii ne spunea că ni-i dau până plecăm acasă. Când ne-am întors, ne-au zis că ne plătesc în câteva zile şi nimic”, conchid cei din Voluntari.

 
 

Urmărește-ne pe Google News