La capătul unei săptămâni încheiate cu cea de-a doua finală a sezonului pentru el şi partenerul său, Andrei Daescu, Florin Mergea a vorbit despre lucrurile pe care le mai are de îmbunătăţit, dar şi despre relaţia sa cu Horia Tecău.
Libertatea: Finala de la challengerul din Timişoara e a doua în care ajungi, alături de Andrei, în acest sezon. Cum ţi s-a părut jocul vostru în această săptămână?
Florin Mergea: Suntem în creştere, avem multe lucruri de pus la punct. Deocamdată jucăm fără scheme, fără un plan anume. Ne bazăm pe pregătirea de iarnă, o să fie şase săptămâni în care să ne punem la punct. Au fost puţine meciuri până acum în care au fost mai buni adversarii, de obicei noi ne batem singuri. Aşa a fost şi ieri, în finală.
Libertatea: Am descoperit, uitându-mă pe statistici, că la challengerul de la Roma, prima voastră finală din 2012, aţi fost învinşi de unul dintre cei care aveau să câştige dublul la wimbledon, englezul Marray. Cum vi s-a părut la momentul respectiv cel care avea să-i bată în finală pe Tecău şi Lindstedt?
Florin Mergea: Pentru noi a fost o săptămână proastă la Roma. Am jucat foarte prost la acel turneu, nici nu ştiu cum am ajuns în finală. E greu să spun, acolo era zgură, juca OK, dar nimic deosebit. Pe iarbă e alt joc. Ce pot să spun e că avea un joc foarte solid, serviciu OK, voleu OK, dar nu m-aş fi gândit că în două luni va câştiga Wimbledonul.
Libertatea: Eşti recunoscut ca fiind un tip sincer în declaraţii. Crezi că România are vreo şansă la medalie, la Jocurile Olimpice, în proba de tenis?
Florin Mergea: Şanse există mereu. Nu se ştie niciodată, dar eu nu prea cred.
Libertatea: Cu Horia (n.r. – Tecău) ai mai vorbit, s-au mai relaxat lucrurile între voi?
Florin Mergea: Mereu întrebarea asta…Ne-am salutat la Open…Nu ţinem legătura, dacă ne vedem, ne salutăm, normal, nimic mai mult.
Libertatea: Ce turnee urmează pentru tine şi pentru Andrei?
Florin Mergea: Două challenger-uri, în Polonia şi în Germania, pauză o săptămână, apoi Sibiu şi o lună în Italia.

Urmărește-ne pe Google News