După aducerea unui nou antrenor, Dinamo se gândește la schimbări și în conducerea administrată. Florin Prunea, 50 de ani, fost jucător la Dinamo, e aproape de o revenire într-o funcție managerială la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Fostul goalkeeper urmează să aibă o întrevedere cu patronul Ionuț Negoiță. Dacă se va ajunge la o înțelegere, va deveni în scurt timp noul director general al echipei.

Contactat de GSP.ro, Prunea a confirmat tratativele: ”Da, negociez, sunt discuții. Normal că mi-aș dori să revin odată și odată la Dinamo, clubul la care am venit din 1977. Inclusiv azi am o întâlnire, iar pe seară voi putea oferi mai multe detalii”.

Prunea s-ar întoarce la Dinamo după 7 ani, el mai ocupând funcția de director sportiv în sezonul 2010-2011.

Acesta a fost recomandat la Dinamo și de Ionuț Lupescu, un vechi dinamovist. „Kaiserul” e aproape să revină în organigrama UEFA, dar e în continuare interesat de destinul fostei sale echipe.

”De ce să nu se ducă Prunea la Dinamo? M-aș bucura să o facă. Ar fi o alegere bună. Are experiență, a mai fost. Din câte am înțeles, sunt bani la Dinamo. Fondul de salarii nu este chiar așa mic, cum se spune”, a declarat azi, pentru ”Libertatea”, Ionuț Lupescu despre prietenul său cel mai bun.

Prunea a mai fost dorit de Dinamo și în martie 2013, dar și în vara trecută, când a părăsit conducerea celor de la Poli Iași după cinci ani și jumătate.

Fostul portar a făcut primii paşi în fotbal chiar la Dinamo. A jucat 186 de partide pentru echipa mare a „câinilor”, în mai multe rânduri: 1985-1988, 1992-1998 și 1999-2000.

A fost conducător în ”Groapă”

”Eroul de la Cardiff” a ocupat funcția de manager sportiv în 2010.

Ca jucător, a câștigat trei trofee cu Dinamo: titlul de campion în 2002 și Cupa României în 1986 și 2001. Are 40 de selecţii la echipa naţională a României şi 14 prezenţe în cupele europene. În cariera sa a mai jucat la Craiova, „U” Cluj, Astra Ploieşti, FCM Bacău, FCBraşov, FC Naţional, Erzurumuspor, Litex Lovech şi Skoda Xanthi.

Dinamo n-a mai câștigat un meci de la finalul lunii august, de la partida cu Hermannstadt, din etapa a șasea, iar echipa a ajuns pe locul 12 din 14 echipe, cu doar 11 puncte din 11 meciuri. Înlocuirea antrenorului Florin Bratu cu Claudiu Niculescu se pare că nu i-a revigorat pe „câini”.

 

Urmărește-ne pe Google News